ACTUALITATEUPDATE Starețul mănăstirii Petrova, cu un comportament ireproșabil în ultimii 20 de...

UPDATE Starețul mănăstirii Petrova, cu un comportament ireproșabil în ultimii 20 de ani, este acuzat de către o tânără refugiată din Ucraina de agresiune sexuală. Preotul neagă orice acuzație

O refugiată din Ucraina, în vârstă de 22 ani, l-a reclamat la Poliție pe starețul Mănăstirii Petrova pentru agresiune sexuală, informează news.ro. Mănăstirea a primit 1000 de refugiați din Ucraina și până în prezent nu a fost semnalat nimic neobișnuit în comportamentul starețului.

În paralel cu ancheta penală, Episcopia Maramureșului a demarat propriile verificări. Au fost audiate mai multe persoane care ar putea oferi detalii relevante privind situația reclamată de tânăra ucraineancă.

„Până acum nu am primit niciun fel de sesizare şi menţionez faptul că părintele Agaton este de aproximativ 20 de ani stareţul acestei mănăstiri şi nu am avut niciun fel de reclamație sau de abatere a comportamentului dânsului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, preot Andrei Pop, pentru sursa citată.

La acest moment, polițiștii desfășoară cercetări cu privire la faptă, iar starețul nu are calitatea de suspect sau de inculpat în acest dosar. În funcție de rezultatul anchetei, reprezentanții Episcopiei vor lua o decizie în ceea ce-l privește.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În România, agresiunea sexuală se pepepsește cu închisoarea între doi și șapte ani, în funcție de modul în care aceasta a fost comisă.

Starețul mănăstirii Petrova spune că „a atins-o părintește”

Reprezentanții Episcopiei Maramureșului s-au arătat surprinși de această acuzație la adresa starețului Mănăstirii Petrova. El este la conducerea acestei mănăstiri de două decenii și nu la adresa lui nu au fost reclamații cu privire la un comportament inadecvat.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Părintele Agaton este de aproximativ 20 de ani stareţul acestei mănăstiri şi nu am avut niciun fel de reclamaţie sau de abatere a comportamentului dânsului”, a subliniat  preotul Andrei Pop, pentru sursa amintită.

Situația reclamată de tânăra ucraineancă s-ar fi înregistrat în perioada 13-15 martie ac, însă a fost adusă la cunoștința polițiștilor abia duminică, 17 aprilie ac.

În urma acestor acuzații, starețul mănăstirii Petrova, părintele Oprișan, susține că totul este fals. El a declarat, pentru Antena3, că în ziua în care se presupune că ar fi comis agresiunea sexuală, nu se afla la mănăstire. Mai mult decât atât, ar fi „atins-o părintește” pe tânara refugiată, în semn de mângâiere pentru situația dificilă.

„Atât timp cât nu mă simt vinovat, sunt împăcat sufleteşte, ce pot să spun: eu sunt cu sufletul liniştit.

Şi ele mă cuprind pe mine, şi eu pe ele, părinteşte. Pe toate le respect, părinteşte. Eu îs liniştit că nu i-am propus la niciuna aşa ceva, eu sunt împăcat sufleteşte”, a precizat starețul mănăstirii Petrova, pentru sursa citată.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate