ACTUALITATEUngaria şi Polonia îşi menţin poziţia de a se opune prin veto...

Ungaria şi Polonia îşi menţin poziţia de a se opune prin veto bugetului UE. Ministrul de Externe, Peter Szijjarto: Rămânem uniți!

Ungaria şi Polonia îşi menţin poziţia de a se opune prin veto viitorului buget multianual al Uniunii Europene, a declarat luni ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, după o întrevedere cu omologul său polonez, Zbigniew Rau, la Bruxelles, transmit Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

„Am afirmat că rămânem uniţi. Nu vom lăsa spaţiu niciunui efort de a sparge această cooperare”, a afirmat Peter Szijjarto.

Potrivit MTI, Ungaria şi Polonia au solicitat discuţii suplimentare pentru găsirea unei soluţii pe care să o poată accepta toate statele membre, a spus ministrul ungar, după o reuniune a omologilor săi din UE. Dat fiind că ambele ţări sunt angajate faţă de respectarea statului de drept, un acord este încă posibil, a indicat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În plus, ministrul ungar de Externe a amintit de problema migranților.

„Este clar că vedem că dezbaterea va fi redusă în cele din urmă la cine acceptă migranţi şi cine nu”, a spus ministrul.

Potrivit lui Szijjarto, acordurile UE prezintă migrația doar din perspectivă pozitivă, fără niciun cuvânt despre riscurile de sănătate sau de securitate pe care le implică, sau despre opiniile diferite ale anumitor state.

În acest context, explică Szijjarto, țările care nu vor adopta poziția dominant în fața noilor valuri de migrație, vor fi acuzate că respect statul de drept și finanțarea lor va fi oprită.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Legarea finanţării de astfel de condiţii este contrară Tratatului UE, iar din acest motiv Ungaria şi-a întărit alianţa cu Polonia şi va rămâne consecventă punctului său de vedere, a explicat Peter Szijjarto.

Uniunea Europeană are nevoie de un semnal din partea celor două ţări luni sau marţi că vor renunţa la veto, în caz contrar blocul va trebui să înfiinţeze fondul de redresare fără cele două state membre, a afirmat un înalt diplomat UE, citat de aceeaşi agenţie, potrivit sursei citate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...