miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEUn proiect de lege propune ca 2021 să fie „Anul Tudor Vladimirescu”....

Un proiect de lege propune ca 2021 să fie „Anul Tudor Vladimirescu”. Ecaterina Teodoroiu și Tudor Vladimirescu ar putea fi declarați eroi naționali

Un proiect de lege urmărește instituirea anului 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu” și declararea acestuia și a Ecaterinei Teodoroiu drept eroi naționali, scrie Basilica.

În acest an s-au împlinit două secole de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu, cel care chema românii la luptă spunând: „Bun este Dumnezeu și, ca să ne asemănăm Lui, trebuie să facem bine! Iar acesta nu se face până nu să strică răul.”

Legea a fost adoptată tacit de Senat. Dacă este aprobată de Camera Deputaților, zilele celor doi eroi ar putea fi marcate în 23 ianuarie și 22 august.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Între timp, instituțiile culturale din Târgu Jiu caută fonduri pentru restaurarea mai multor monumente, printre care și statuile celor doi eroi.

„Monumentele sunt adevărate simboluri ale acestui oraș“, a declarat Doru Strâmbulescu, directorul Centrului de Cercetare şi Documentare „Constantin Brâncuşi”, informează Basilica.

Postamentul statuii Ecaterinei Teodoroiu riscă să se prăbuşească, iar statuia lui Tudor Vladimirescu este cea mai veche și mai frumoasă din oraș.

Marșul lui Tudor este imnul orașului Târgu Jiu.

  • SUBIECTE FIERBINȚI
  • tu

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate