Gorjul a fost zguduit, luni 20 martie, de un cutremur serios, care a produs destul de multă panică în județ. Un fost angajat al CEO Oltenia care locuiește în satul Dobrița – în nordul județului, acolo unde este localizat epicentrul seismelor – afirmă că a auzit o explozie înainte de seism.
Dumitru Purece, acum pensionar, susține că a auzit o „detonare” la cariera de piatră de la Dobrița și apoi a apărut și cutremurul, scrie Gorj Online.
,,Aceste lucrări pot influenta sau nu cutremurele. Eu sunt de părere că seismul de astăzi (luni -n.r.) a avut legătură cu această detonare. Am auzit explozia abia apoi cutremurul. Aceste lucrări ar trebui verificate de specialiști. L-am sunat pe primarul Cîmpeanu și i-am spus ce cred eu că s-a întâmplat. Știu că voi fi contestat, dar ce au auzit urechile mele și urmarea m-au reîntors în copilăria mea când am trăit cu tata un moment similar. Am văzut cum se fac aceste galerii de piatră, dar cariera unde s-a detonat luni ar trebui verificata”, susține Dumitru Purece.
Jurnaliștii de la Gorj Online susțin că mulți cetățeni se îndoiesc de faptul că fenomenul cutremurelor care lovește județul Gorj de peste o lună este natural. De-atunci și până azi, au avut loc peste 1500 de seisme în Gorj, în aproximativ 40 de zile.
R3media a discutat, astăzi 21 februarie, cu alți doi cetățeni din comuna Runcu, din apropierea carierei Dobrița, care confirmă că au suspiciuni față de activitatea carierei de piatră de la Dobrița. Autoritățile locale și centrale ridică din umeri și nu comunică absolut nimic.
Imagini de la cutremurul din 20 februarie găsiți aici:
Unele surse indică faptul că specialiștii de la Institutul pentru Cercetarea Fizicii Pământului ar fi controlat cariera de la Dobrița.
vra-jea-la!
(e ca cu (!)
“tziganii ard cabluri si polueaza Bucurestii”)