ȘTIRIUn doctor a murit în Florida la câteva săptămâni după ce a...

Un doctor a murit în Florida la câteva săptămâni după ce a fost vaccinat anti – covid. În Norvegia, două persoane vaccinate cu produsul de la Pfizer au decedat

Un medic din Florida a murit la câteva săptămâni după ce a primit un vaccin COVID-19, deși nu este încă clar dacă moartea sa de luni a fost legată de injecția pe care a primit-o pe 18 decembrie, scrie USA Today.

Dr. Gregory Michael, 56 de ani, ginecolog la Centrul Medical „Mount Sinai” din Miami Beach, a murit după ce a suferit un accident vascular cerebral hemoragic aparent legat de lipsa de trombocite.

Decesul să este investigat de către examinatorii medicali din Miami, a menționat Departamentul de Sănătate din Florida într-un comunicat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„CDC și FDA sunt responsabile pentru revizuirea datelor privind siguranța vaccinului COVID-19 și prezentarea acestor informații pentru recomandări federale privind administrarea vaccinului”, a declarat directorul de comunicare Jason Mahon într-un e-mail. „Statul va continua să furnizeze CDC toate informațiile disponibile pe măsură ce conduc această anchetă”, precizează sursa citată.

Într-o postare pe Facebook, soția lui Michael, Heidi Neckelmann, a spus că a solicitat îngrijiri de urgență la trei zile după vaccinare, deoarece acesta avea puncte pe piele care indicau sângerări interne.

Conform femeii, această afecțiune care a dus la un accident vascular cerebral, numită trombocitopenie, rezultă dintr-un număr mai mic decât normal de trombocite, care ajută la formarea cheagurilor de sânge.

Pfizer, care împreună cu BioNTech a făcut vaccinul primit de bărbat, a declarat într-o declarație că este conștient de decesul acestei persoane.

„Cercetăm activ acest caz, dar nu credem în acest moment că există vreo legătură directă cu vaccinul”, se menționează în comunicat.

Nu există nicio indicație – nici din studiile clinice mari, nici în rândul persoanelor care au primit vaccinul de când guvernul a autorizat utilizarea acestuia luna trecută – că ar putea fi conectat la trombocitopenie, a spus compania.

Producătorii de vaccinuri COVID-19 sunt obligați de guvern să monitorizeze problemele de sănătate care apar aproape în timp de vaccinare și să investigheze dacă acestea sunt susceptibile de a fi conectate la o lovitură.

„Este important de menționat că evenimentele adverse grave, inclusiv decesele care nu au legătură cu vaccinul, din păcate, vor avea loc la o rată similară cu cea a populației generale”, se arată în declarația care a încheiat spunând: gândurile sunt alături de familia îndoliată ”.

În același timp, Norvegia investighează moartea a două persoane care rezidau într-un azil de bătrâni, ce au decedat după ce au fost vaccinați cu vaccinul Pfizer, scrie Microsoft News.

Incidentul are loc după un asistent chirurgical din Porto a fost găsit mort la două zile după ce a fost vaccinat cu același vaccin.

Steiner Madsen, Director Medical al Agenției Norvegiene a Medicamentului, a declarat că „va trebui să stabilim dacă vaccinul este cauza morții sau este doar o coincindență”.

Agenția, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică din Norvegia, analizează cauza deceselor.

Madsen a adăugat, de asemenea, că, de vreme ce persoanele de vârstă avansată primesc vaccinul împotriva coronavirusului, este cu totul posibil ca decesele să fie întâmplătoare.

CEO-ul Pfizer Inc, Albert Bourla, spusese într-un interviu că compania „nu este sigură” dacă cei care primesc vaccinul vor putea transmite coronavirusul altora.

După afirmațiile celor de la Pfizer conform cărora vaccinul COVID-19 este 90% eficient pe baza rezultatelor inițiale ale studiului, câțiva voluntari au spus că au suferit efecte secundare comparabile cu cele ale gripei, iar unul le-a comparat cu „o mahmureală severă”.

Norvegia va impune noi restricții pentru a preveni reapariția răspândirii coronavirusului, a declarat duminică premierul Erna Solberg, inclusiv o interdicție la nivel național de a servi alcool în restaurante și baruri și de a nu invita oaspeții acasă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate