ACTUALITATEUn cetățean dă în judecată Primăria Capitalei pentru că șobolanii i-au distrus...

Un cetățean dă în judecată Primăria Capitalei pentru că șobolanii i-au distrus mașina. În Sectorul 1, locuitorii cer să intervină armata și vor referendum pentru demiterea primarului

Un cetățean dă în judecată Primăria Capitalei, după ce a găsit o piesă de la mașină roasă de șobolani. El îl acuză pe primarul Nicușor Dan că i s-a stricat mașina din cauza faptului că planul de deratizare și dezinfecție a orașului s-a aprobat foarte târziu.

Avocatul Adrian Cuculis spune că mașina sa este ca nouă.

„O situație mai puțin plăcută. Sigur nu știu dacă provine din Sectorul 1 sau provine chiar de la primăria Capitalei, de la Nicușor Dan, pentru că știm foarte bine planul de deratizare pe întreg municipiul București pentru 2021 a fost aprobat abia în mai 2021, nu ca în anii trecuți când era aprobat cu un an înainte.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media

Niște șobolani au intrat în mașină sau, mai bine spus, în interiorul capotei și acolo s-au apucat să roadă niște cabluri ceea ce a adus până la urmă la o distrugere, respectiv la ruperea unei curele care nu face nimic altceva decât să ajute la alimentarea bateriei atunci când mașina este în mișcare.

S-a rupt cureaua, am rămas cu mașina în mijlocul drumului. Am fost nevoit să merg și să solicit asistență unei platforme pentru a aduce mașina în service. Este o mașină absolut nouă, are 9.000 de km şi putea să fie mult mai grav, respectiv șobolanii care mișună nestingheriți prin București să roadă cablurile de electricitate”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Recent, niște șobolani au fost surprinși în rafturile de pâine de la un Mega Image din Capitală.

Tot în București, în Sectorul 1, cetățenii se declară exasperați de situația gunoaielor care au inundat străzile și aleile.

Odată cu gunoiul s-au înmulțit și șobolanii, precum și riscurile de infecții. Unii dintre cetățeni cer demiterea primarului Clotilde Armand.

„O singură soluție este: cu referendum nu merge, pe cale politică văd că nu merge, poate o mică revoluție la Primărie? Ca-n 89. Am făcut Revoluția în 89 și acum stau și mă împiedic de gunoaiele din Capitală?!” spune indignat un cetățean, citat de Digi24.

Alții cer un referendum.

„E cel mai bogat sector, dar e cel mai mizerabil și cel mai sărac sector”, sesizează un altul paradoxul. „Aici e de vină și clasa politică, să vă spun cinstit. Eu nu laud nici pe stânga, nici pe dreapta. În momentul ăsta, ei puteau să spună: Dom’le, facem referendum, strângem semnături, că fiecare semnează din bun-simț. Nu se poate! Mergeam pe referendum, până la urmă! Cum în alte localități se merge, trebuie să mergem și noi! Nu vă supărați, dar asta este!”, scrie sursa citată.

Sunt oameni care cer ca Armata să facă curățenie, la propriu, în Sectorul 1.

„Să scoată armata să curețe străzile! Nu în Afganistan! Să stea aici, să facă treabă! E foarte normal!”, spune cetățeanul.

Situația pare fără rezolvare. Operatorul de salubritate susține că are de încasat de la Primăria Sectorului 1 datorii de 119 milioane de lei. Iar până la încasarea sumei integrale va mătura străzile doar o dată pe săptămână și nu va mai colecta nicio bucată de moloz aruncat aiurea. La rându-i, Primăria își menține opinia: consideră nejustificat de mari taxele de curățenie impuse de Romprest și continuă să spere că va reuși rezilierea contractului parafat în 2012.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. Pe franțuzoaica Closet-ildei o doare la bască de locuitorii sectorului1,a primit asigurări de la un nivel înalt că și dacă demolează tot sectorul1,nu v-am păți nimic,nu va merge la,,puscherie” că ea e primar ales,dar cu voturi furate.succesuri.

  2. Nu se găsesc atâția cetățeni ai S1 care să ducă gunoiul la locuința personală a primarului de sector? Îmi e imposibil să cred că intr-un interval scurt de timp primarul nu va găsi o soluție pentru gunoiul din sector!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate