ACTUALITATEUn bătrân grav bolnav, cu diabet şi un picior amputat, a aşteptat...

Un bătrân grav bolnav, cu diabet şi un picior amputat, a aşteptat peste 24 ore la Urgență la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași

Un ieşean a reclamat că a stat cu tatăl său suferind de diabet, cu un picior amputat şi cu o stare de sănătate gravă, peste 24 de ore în UPU la Spitalul „Sfântul Spiridon“, în aşteptarea rezultatului la testul COVID 19, test care în final a fost pozitiv, relatează Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, bătrânul era suspect deoarece soţia fusese deja confirmată.

„Am tatăl adus cu salvarea de ieri 23 octombrie, ora 11, şi testat pentru Covid (…), şi suntem în data de 24 octombrie, ora 21 aproape, şi încă nu are niciun raspuns. Este diabetic, are un picior amputat, e cu moralul la pământ. Nu cred că e normal să aşteptăm un rezultat la acest test aşa mult, când la laboratorul Praxis (cel care face şi pentru Spitalul Sf. Spiridon testele, n.r.), mergi dimineaţa la 8 şi seara la ora 18 ai rezultatul. Ruşine!“, a scris ieşeanul Constantin Penciu

În plus, a mai relatat experienţa similară pe care a trăit-o cu mama sa, care ar fi stat mai mult de 12 ore pe un scaun pentru a afla rezultatul la test.

În replica, coordonatorul UPU, dr. Diana Cimpoeșu, spune că „acesta este sistemul”.

„Am anunţat de patru luni tot mapamondul, pe toţi pacienţii şi posibilii pacienţi, că rezultatul durează între 12 şi 24 ore. Acesta este sistemul, şi nu are de ce să le fie ruşine doctorilor care trudesc în urgenţă. Referitor la cazul respectiv, între timp, pacientul a fost evaluat şi tratat”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU şi coordonator SMURD Iaşi.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...