sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEUn alt etnic român a murit în războiul din Ucraina: Ștefan Ciobanu...

Un alt etnic român a murit în războiul din Ucraina: Ștefan Ciobanu a fost doborât de ruși într-o luptă aeriană

Pilotul Maior Ștefan Ciobanu a murit luni, 28 februarie, la vârsta de 58 de ani,
într-o bătălie aeriană pentru orașul Koprivnițki, din centrul Ucrainei, relevă Libertatea.

El a fost decorat,post mortem, de către președintele Zelenski. Ciobanu era de loc din Sudul Basarabiei, regiunea Odesa.

Experimentatul pilot de 58 de ani a murit într-o misiune de apărare a orașului Koprivnițki, în centrul Ucrainei. Armata vecină a anunțat că bărbatul a fost atacat de avioanele rusești și s-a catapultat prea târziu.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Au vorbit cu el luni, chiar în ziua morții: „Hai că bem un pahar de vin de Paști”, a zis Ștefan. Ora apelului le-a rămas în telefon. Luni, 28 februarie, 11:57. Avea să se stingă după aproximativ 6 ceasuri. „El a crezut foarte mult în Ucraina și în ceilalți băieți, alături de care lupta. A fost prieten și vecin cu Oleksandr Oksancenko, unul dintre cei mai mari piloți de luptă din lume. Au murit unul după altul”, au precizat membrii familiei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media

A intrat în armată de tânăr, iar ocaziile în care putea să meargă în România au fost misiunile și mitingurile aviatice. Avea un regret intim că nu a reușit să treacă mai des granița.

„A fost la unele la Timișoara, la altele la București. Acolo și-a făcut mulți prieteni și cunoscuți din România”. Și insista mult să i se spună pe numele său românesc, Ștefan, în ucraineană Stepan. „Așa să-l scrieți, Ștefan. Așa îi plăcea”, spun rudele sale.

„Nouă ne-a zis că inamicul l-a bruiat. Că așa ar fi ajuns și colegul lor în România, cel interceptat la Bacău”, au mai afirmat aceste surse pentru Libertatea.

Este al doilea român mort în războiul din Ucraina. Primul a fost tânărul Andrei Dumbravă, care a fost ucis într-un atac desfășurat joi, 24 februarie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE