ACTUALITATEPrimul român ucis de ruși în războiul din Ucraina: Andrei avea 32...

Primul român ucis de ruși în războiul din Ucraina: Andrei avea 32 de ani, iar soția sa este însărcinată. Tânărul are o mătușă care locuiește lângă București | FOTO

Un tânăr de 32 de ani, etnic român, soldat în armata ucraineană, a fost ucis joi într-un atac desfășurat de forțele ruse împotriva unei unități militare din Odesa, informează Știrile Pro TV.

Este primul soldat de origine română ucis în războiul din Ucraina. Andrei Dumbravă, pe numele său, avea 32 de ani, era tatăl unei fetițe de patru ani, iar soția sa este însărcinată în șapte luni.

Anunțul a fost făcut de mătușa lui Andrei, care trăiește în Bragadiru, Ilfov, la doar câțiva kilometri de București.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Nepotul nostru, Andrei, a murit în bombardamentul absurd al unității de radiotehnică militară 0173 din Podolsk, regiunea Odesa. Ar mai fi dorit să trăiască… A lăsat în urmă o fetiță de numai 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni… Avea doar 32 de ani…”, a scis, pe Facebook, mătușa militarului.

La rândul ei, mama lui Andrei și-a strigat durerea într-un videoclip sfâșietor.

„Avem tare mare durere. Au reușit să-l ucidă… Băiatul nostru, cel mai scump copil”, a spus, printre lacrimi femeia, în timp ce nora ei era împietrită de durere. (VIDEO, aici)

„Am aflat că au căzut două rachete, au distrus un sistem radar. Au murit 22 de persoane acolo, însă ce nu știam este că printre aceste persoane era și un nepot de-al nostru. Seara, ne-au comunicat rudele cu durere că este Andrei, nepotul nostru, printre cei decedați. Tatăl lui, vărul meu primar, era în Odesa, pentru că muncește acolo.  Andrei era în ture, acolo, de pază. Soția lui a vorbit ultima oară cu el când a plecat seara în tură, pe 23, și pe 24, dimineața, nu s-a mai întors. Nimeni nu s-a așteptat la asta”, a declarat, pentru Știrile Pro TV, Sergiu Șchiopu, unchiul lui Andrei.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Site-ul Unimedia, de peste Prut, a publicat imagini de la locul atacului, în care se poate vedea că unitatea în care era românul a fost făcută praf de bombardament.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate