duminică, mai 19, 2024
ACTUALITATESerbia: Ministrul pentru drepturile minorităților anunță o lege care va legaliza parteneriatele...

Serbia: Ministrul pentru drepturile minorităților anunță o lege care va legaliza parteneriatele civile între persoane de același sex

Serbia va avea o lege prin care se vor legaliza parteneriatele civile între persoane de același sex până în primăvara anului viitor, a anunțat Gordana Comici, Ministrul pentru Drepturile Omului și ale Minorităților în Guvernul de la Belgrad, informează B92.

Ea a spus că dialogul social pe această temă va începe încă din luna decembrie și un grup de lucru pentru realizarea legii este în formare.

„Nu este o lege împotriva majorității, ci o reglementare prin care o minoritate distinctă din societate își exercită drepturile garantate de Constituție și Legea Anti-Discriminare”, a declarat ea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Gordana Comici a precizat va exista un dialog cu societatea civilă, grupurile profesionale, Guvernul și parlamentarii. Ea a dat de înțeles că va discuta și cu opozanții legii, în special Biserica Ortodoxă, conștientă fiind că majoritatea populației se opune unei astfel de legi.

„Sunt conștientă că fiecare reglementare anti-discriminare este o problemă pentru societate pentru că interzice comportamentele bazate pe prejudecăți. Fiecare lege anti-discriminare este greu de implementat în societate”, a declarat oficialul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Activiștii LGBT din această țară sunt optimiști că legea va fi adoptată, deoarece Gordana Comici a fost o activistă a unui ONG care susține, printre altele, și această ideologie de peste 20 de ani. Pe de altă parte, un parlamentar al partidului de guvernământ, SNS, a reacționat pe internet, afirmând că o asemenea lege nu poate fi adoptată în Serbia.

„Iubesc, cu toată inima, Partidul Progresiv Sârb (SNS). Cu toate astea, cu siguranță Îl iubesc pe Dumnezeu, credința noastră ortodoxă, Serbia și familia mult mai mult. Legea pentru legalizarea parteneriatelor civile între persoane de același sex nu poate exista!”, a scris Vladimir Djukanovici pe Twitter.

Reamintim că Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, PF Irineu, a decedat acum mai puțin de două săptămâni. În timpul păstoririi sale au mai fost tentative de a legaliza relațiile între persoane de același sex, dar au eșuat.

Mai mult, Constituția Serbiei definește căsătoria ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Premierul Serbiei este din 2017, Ana Brnabici, o lesbiană asumată.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE