marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEVIDEO Inaugurat acum 9 luni, Podul peste Dunăre de la Brăila are...

VIDEO Inaugurat acum 9 luni, Podul peste Dunăre de la Brăila are deja mari probleme: Au apărut tasări mai mari de 10 cm

Considerat cea mai importantă lucrare de infrastructură din România, după 1990, podul suspendat de la Brăila, inaugurat pe 6 iulie 2023, are deja mari probleme.

Mai exact au apărut tasări la rampa de urcare pe pod, pe malul brăilean, viaduct care face legătura cu blocurile de ancoraj, tasări care sunt în acest moment mai mari de 10 cm, conform declarațiilor reprezentanților CNAIR, informează Monitorul de Brăila.

Constructorul a început deja să foreze la piciorul pilonului viaductului prin care se face urcarea pe pod dinspre DN 2B, pentru a încerca stoparea acestor tasări.

Tasările sunt mai vechi, din toamna anului 2023, iar constructorul a încercat din luna decembrie să refacă planeitatea atât pe benzile de urcare cât și pe cele de coborâre de pe malul brăilean, așternând un nou strat de asfalt de umplutură.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu a declarat că soluția constructorului WeBuild pentru stoparea tasării ar fi forarea a 40 de stâlpi

„Anul trecut, prin septembrie, a apărut această tasare. La momentul respectiv, le-am transmis o notificare celor de la WeBuild, prin care le-am solicitat să remedieze tasarea. Ei au făcut o lucrare punctuală, ca să nu spun de mântuială, adică au încărcat cu asfalt zona tasată, încercând să o aducă la cotă. Tasarea a continuat și iată că, anul acesta, s-au adăugat încă 10-15 centimetri față de tasarea astupată de ei anul trecut. Ca atare, le-am mai făcut o notificare, în care le-am zis că trebuie să intervină cu o soluție permanentă de stopare a tasării, iar în acest moment soluția identificată de ei este forarea unor stâlpi pe lângă această rampă a viaductului. Deocamdată sunt în faza de experimentare a soluției, după care vor trece la faza de aplicare a soluției definitive. Cred că sunt 40 de piloți, pe care îi vor fora pentru a stopa această tasare. Au termen 3-4 luni pentru a remedia această problemă, iar totul se va face pe banii și pe timpul lor, intră în contract, nu este o lucrare aparte, nu pot avea scuze că întârzie anumite lucrări din contract. Ei trebuie să meargă în paralel și cu finalizarea obiectivelor din contract și cu această neconformitate pe care trebuie să o rezolve”, a declarat, pentru Agerpres, Alin Șerbănescu.

Podul peste Dunăre de la Brăila este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa și ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră.

Inaugurat în 6 iulie 2023, valoarea inițială a proiectului a fost de 1,996 miliarde de lei, fără TVA, fonduri externe nerambursabile, iar constructorul ales a fost Asocierea Astaldi S.P.A. – IHI Infrastructure System Co. Ltd., denumit în prezent WeBuild.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. banii sunt europeni, managementul de proiect tot al lor.. treaba e romaneasca.. Lasa ca tancurile circula si pe o tasare de 10cm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE