marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEUcraina critică „elitele conservatoare occidentale”. Consilierul lui Zelenski, deranjat că unii lideri...

Ucraina critică „elitele conservatoare occidentale”. Consilierul lui Zelenski, deranjat că unii lideri nu mai vor să ajute militar Kievul

Un înalt oficial ucrainean, Mykhailo Podolyak, a criticat „elitele conservatoare occidentale” pentru că sugerează că ajutorul militar acordat Ucrainei ar trebui suspendat, conform CNN.

Mykhailo Podolyak, consilier-șef la biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a scris într-o postare pe rețelele de socializare miercuri: „Când oricare dintre reprezentanții elitelor conservatoare occidentale vorbește despre necesitatea suspendării ajutorului militar pentru Ucraina, am o întrebare directă: Care sunt motivele tale?”

„De ce ești atât de insistent împotriva… distrugerii armatei ruse, care îngrozește democrațiile de zeci de ani și de ce ești împotriva reducerii drastice a capacității Rusiei de a desfășura „operațiuni distructive speciale” în diferite țări și pe diferite continente?” a adăugat Podolyak.

El nu a făcut referire în mod specific la blocarea ajutorului SUA acordat Ucrainei în măsura temporară a cheltuielilor aprobată de Congres în weekend, nici la înlăturarea președintelui Camerei SUA, Kevin McCarthy.

Între timp, ambasadorul Ucrainei la Washington a declarat miercuri că ambasada are un dialog bun cu „majoritatea mare” a potențialilor candidați care îl pot înlocui pe Kevin McCarthy.

„Noi, cei de la Ambasada Ucrainei în SUA, continuăm activitatea noastră activă (…) pentru a discuta nevoile noastre și posibilele soluții pentru următorul pachet de asistență pentru Ucraina”, a declarat ambasadorul Oksana Markarova pe Facebook .

Ea a spus că este prea devreme pentru a discuta despre candidați anumiți, adăugând: „Pot doar să spun că am construit un dialog constructiv bun cu majoritatea”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE