joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATESuspiciunile se confirmă: Consilierul lui Zelenski critică România pentru că nu vrea...

Suspiciunile se confirmă: Consilierul lui Zelenski critică România pentru că nu vrea să doboare drone și rachete rusești „pe o anumită rază” pe teritoriul Ucrainei

Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Volodomir Zelenski,  critică Bucureștiul pentru că nu ia „măsuri” împotriva dronelor și rachetelor rusești, „pe o anumită rază” în jurul propriilor granițe.

Podoliak afirmă că nimeni nu se așteaptă ca NATO să activeze Articolul 5 – celebrul articol privind reacția Alianței în caz de atac asupra unui membrie -, dar critică reacția avută de România după acest incident.

Consilierul președintelui Zelenski spune că „Rusia își permite să folosească spațiul aerian al României” în atacurile asupra Ucrainei, întrucât la București e „liniște”.

Trebuie subliniat că nu există vreo dovadă a faptului că Rusia a atacat Ucraina din spațiul aerian al României, notează Defense România.

„Desigur, nimeni nu se așteaptă ca NATO să invoce articolul 5 şi să intre în război cu Rusia pentru că o bucată de metal a căzut pe un câmp românesc. Nu este cazul. Rusia își permite să folosească spațiul aerian al României și al altor vecini pentru a lansa atacuri cu rachete aspura Ucrainei dintr-un singur motiv. Pentru că e liniște. Poate nu merită să denunți mai ferm inadmisibilitatea încălcării propriului spațiu aerian? De exemplu, declarând disponibilitatea de a doborî aceste rachete și drone într-o anumită rază pentru a proteja granițele”, a precizat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, într-o postare pe rețeaua X, fosta Twitter.

Mesajul critic al consilierului lui Zelenski vine după schimbul de replici privind drona descoperită pe teritoriul României.

Inițial, Bucureștiul a negat vehement că ar fi căzut o dronă pe teritoriul țării noastre, pentru ca apoi să admită acest lucru, în urma unei colaborări între Antena 3 și „Ucraina”.

Schimbul de replici dintre România și Ucraina a continuat: în timp ce Kievul susține că ar fi vorba despre o dronă ofensivă Shadeed, fostul premier și actual președinte al PNL, generalul (r) Nicolae Ciucă susține că e o dronă de supraveghere prăbușită din greșeală.

Aceste schimburi de replici au alimentat posibilitatea ca Ucraina să încerce atragerea României în război.

Zilele trecute, la Adunarea „Inițiativei celor Trei Mări”, președintele Zelenski a avut o atitudine rece față de România, chiar era țara gazdă a reuniunii.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

 1. SUA își permite să folosească spațiul aerian al României pentru a lansa atacuri cu rachete asupra (!) Serbiei dintr-un singur motiv:
  – Pentru că e liniște !

  e vb. evident de ” linistea asigurata ” de prezidentu e.colistatinescu in 1999
  PRIN PROVOCAREA ULTIMEI MINERIADE,
  prin diversiune!

  propunerea infamului prezident,
  praful sa se aleaga de copiii lui,
  a fost clara:
  ” ori faceti mucles ori va dau razboi civil! “

 2. intai vin cu cerșitul, apoi iți dictează și te fac de rușine.

  să iși apere ei spațiul aerian.

  Ucraina a mințit că am fost atacați cu drona…
  In realitate au căzut bucăți dintr- o dronă , lucru total diferit moral și legal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate