duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATETVR publică componența juriului de la Eurovision și toate notele acordate. Dan...

TVR publică componența juriului de la Eurovision și toate notele acordate. Dan Negru: Târziu! Moldovenii au avut curajul să spună că București-Chișinău e totuna

Televiziunea Română (TVR) face publică, într-un comunicat de presă, lista membrilor juriului național și punctajul acordat de aceștia, în contextul scandalului legat de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului. Edei Marcus, desemnată de TVR ca vorbitor reprezentant, nu i-a fost permisă comunicarea în direct a rezultatelor jurizării României, fapt care a mai amplificat tensiunile.

TVR a cerut explicații organizatorilor cu privire la situația nemaiîntâlnită și au publicat lista membrilor juriului, alături de punctajele acordate fiecărei țări participante.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Componența juriului României: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022:

Moldova — 12 puncte

Grecia — 10 puncte

Polonia — 8 puncte

Olanda — 7 puncte

Azerbaidjan — 6 puncte

Australia — 5 puncte

Italia — 4 puncte

Spania — 3 puncte

Finlanda — 2 puncte

Lituania — 1 punct

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Reiterăm faptul că TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un «substitut» calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create”, se arată în comunicatul instituției românești de televiziune.

Mai jos puteți urmări lista cu clasamentul întocmit de fiecare membru al juriului. În dreptul fiecărei țări apare numărul poziției acordate juraților români fiecărei țări participante. Este de remarcat faptul că România a fost departe de a acorda vreun punct Ucrainei. Totuși, „algoritmul arbitrar” al organizatorilor competiției de la Torino au oferit ucrainenilor punctaj maxim din partea României.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

sursă foto: TVR

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dan Negru a făcut o postare pe Facebook în care a spus că reacția Televiziunii Române a venit „târziu”, amintind de curajul moldovenilor de a afirma în fața lumii întregi unitatea de neam dintre oamenii de pe cele două maluri ale Prutului.

„TVR a reacționat târziu explicând că Eurovision le-a cenzurat votul. A făcut-o abia după ce toată țara a huiduit faptul că România nu a acordat niciun punct Moldovei. Adică, la ore distanță după ce scandalul era deja pornit!

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Lentoarea in reacții e caracteristică instituțiilor de stat din România. Televiziunea publică trebuia să anunțe in timp real pe toate rețele social media că le este cenzurat votul. Atunci, pe loc, sâmbătă seara! Au făcut-o târziu, la presiunea publicului!

În continuare cred că moldovenii au c***e și ai noștri n-au. Chișinăul a spus public, în prime-time european, că București-Chișinău e totuna. Reacția Bucureștiului a fost țopăiala.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

«Trenulețul Chișinău-București» va rămâne un act de curaj al mesajului politic in muzică. Chișinăul a avut curajul unui pas mare. Noi am țopăit. Nu poți să sari o prăpastie țopăind! Trebuie să ai curajul să faci un pas mare…”, a scris Dan Negru.

Piesa celor de la Zdob și Zdub, alături de Frații Advahov, depășește recorduri, fiind extrem de apreciată de publicul internațional. Este prima melodie participantă la Eurovision care intră în TOP 50 GLOBAL pe platforma Spotify, clasându-se pe poziția a 4-a până acum. Totodată, este cea mai ascultată melodie în mediul online din acest sezon de Eurovision. Susținerea masivă a publicului s-a văzut și prin faptul că s-a clasat pe locul 2 la televoting.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Într-un comunicat oficial anterior, TVR preciza că juriul românesc a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Republicii Moldova.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei”, scrie în comunicat.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

 1. Bonjour
  Mon ami amie
  https://i.postimg.cc/bwKtLpVF/AMITIE-COULEUR.jpg

  Malgré la distance tu es celle ou celui qui me comprends quand je suis triste
  Tu es celle ou celui qui me réconforte dans ces moments là
  Toi seule ou seul sait me redonner le sourire qu’il se doit
  Comme si tu étais à mes cotés à ces instants précis
  Je vous souhaite une belle semaine et une mention particulière pour la fête des mères aux mamans
  https://i.postimg.cc/wBpB7vGH/bonne-fetes-toutes-les-mamans.jpg

  Bonne fêtes des mères pour ce 29 mai à venir
  Bise Amitié Bernard A tous mes amis Amies Soyez Heureux

 2. dam prea mare importanta festivalului homo.
  E absolut normal ce s-a intamplat, cand te bagi in cocina te mananca porcii.
  Cineva are pretentie la corectitudine din partea unora care au abandonat orice lege a normalitatii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE