marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATETurcia acuză unele țări din NATO că „își doresc ca războiul din...

Turcia acuză unele țări din NATO că „își doresc ca războiul din Ucraina să continue”, obiectivul fiind „slăbirea Rusiei”

Ministrul turc de Externe a acuzat țări membre NATO că își doresc ca războiul din Ucraina să fie de durată și că obiectivul ar fi „slăbirea Rusiei”, informează Digi24.

„Există ţări din NATO care doresc ca războiul să continue. Obiectivul lor este slăbirea Rusiei”, a susținut Mevlut Cavusoglu. Negocierile ruso-ucrainene pentru pace par să se fi blocat momentan, după ultima întâlnire bilaterală de la Istanbul.

Turcia s-a implicat, încă de la începutul conflictului, în medierea tensiunilor ruso-ucrainene, găzduind chiar și două runde de negocieri pentru pace între cele două părți beligerante: pe 10 martie la nivel ministerial în Antalya și pe 29 martie la Istanbul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Autoritățile turce nu se vor putea alătura sancțiunilor împotriva Rusiei, deoarece nu își pot lăsa cetățenii să înghețe fără gaz rusesc, a declarat președintele turc Tayyip Erdogan reporterilor turci, într-un zbor de întoarcere de la summitul NATO.

„În ceea ce privește sancțiunile, studiem anumite linii directoare ale ONU, dar să nu uităm că nu putem lăsa deoparte relațiile cu Rusia. Știi, am explicat asta cu mult timp în urmă, pentru că astăzi, dacă luăm doar gazele naturale, cam jumătate din gazele pe care le folosim provine din Rusia.

În afară de asta, construim centrala nucleară Akkuyu cu Rusia. Nu putem ignora asta. Când i-am spus asta președintelui francez Emmanuel Macron, chiar și el a spus că am dreptate. Trebuie să protejăm această sensibilitate. În primul rând, nu-mi pot lăsa oamenii să înghețe iarna și, în al doilea rând, nu pot raporta complet această industrie a noastră”, a spus Erdogan, citat de ziarul Hurriyet.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Deci nu sărăcuța de Rusia cea mult-gazoasă e de vină că nu se-astâmpără odată, ci ăilalți că nu se dau bătuți mai repede și, în culmea nerecunoștinței, îi murdăresc cu sângele ciubotele eliberatoare. Periclitând chiar, în egoismul lor feroce, și căldurică celor care depind de resursele naturale rusnace. Sigur, are sens, de ce nu? E perfect logic.

  2. Era si greu sa iti dai seama de asta. Calcule cinice, dar decat Rusia sa lupte pe teritoriul vreunei tari UE/NATO, mai bine se lupta cu.. slavii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate