ACTUALITATERecep Tayyip Erdoğan spune că Turcia nu se va alătura sancțiunilor Occidentului...

Recep Tayyip Erdoğan spune că Turcia nu se va alătura sancțiunilor Occidentului împotriva Rusiei: Nu-mi pot lăsa oamenii să înghețe iarna

Autoritățile turce nu se vor putea alătura sancțiunilor împotriva Rusiei, deoarece nu își pot lăsa cetățenii să înghețe fără gaz rusesc, a declarat președintele turc Tayyip Erdogan reporterilor turci, într-un zbor de întoarcere de la summitul NATO.

„În ceea ce privește sancțiunile, studiem anumite linii directoare ale ONU, dar să nu uităm că nu putem lăsa deoparte relațiile cu Rusia. Știi, am explicat asta cu mult timp în urmă, pentru că astăzi, dacă luăm doar gazele naturale, cam jumătate din gazele pe care le folosim provine din Rusia. În afară de asta, construim centrala nucleară Akkuyu cu Rusia. Nu putem ignora asta. Când i-am spus asta președintelui francez Emmanuel Macron, chiar și el a spus că am dreptate. Trebuie să protejăm această sensibilitate. În primul rând, nu-mi pot lăsa oamenii să înghețe iarna și, în al doilea rând, nu pot raporta complet această industrie a noastră”, a spus Erdogan, citat de ziarul Hurriyet.

Erdogan a reiterat că autoritățile republicii „ar trebui să-și protejeze cetățenii”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Avem o țară cu o populație de 85 de milioane de locuitori. Avem tot felul de obligații. Pe lângă asta, am trimis 56 de camioane cu ajutor umanitar ucrainenilor. Le furnizăm alimente, haine, medicamente. Livrările vor crește”, a adăugat el.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ankara a transmis în repetate rânduri că Turcia nu intenționează să se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei, pentru a nu deteriora propria economie și pentru a lăsa un canal deschis de dialog cu Federația Rusă, conform TASS.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate