vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATERecep Tayyip Erdoğan spune că Turcia nu se va alătura sancțiunilor Occidentului...

Recep Tayyip Erdoğan spune că Turcia nu se va alătura sancțiunilor Occidentului împotriva Rusiei: Nu-mi pot lăsa oamenii să înghețe iarna

Autoritățile turce nu se vor putea alătura sancțiunilor împotriva Rusiei, deoarece nu își pot lăsa cetățenii să înghețe fără gaz rusesc, a declarat președintele turc Tayyip Erdogan reporterilor turci, într-un zbor de întoarcere de la summitul NATO.

„În ceea ce privește sancțiunile, studiem anumite linii directoare ale ONU, dar să nu uităm că nu putem lăsa deoparte relațiile cu Rusia. Știi, am explicat asta cu mult timp în urmă, pentru că astăzi, dacă luăm doar gazele naturale, cam jumătate din gazele pe care le folosim provine din Rusia. În afară de asta, construim centrala nucleară Akkuyu cu Rusia. Nu putem ignora asta. Când i-am spus asta președintelui francez Emmanuel Macron, chiar și el a spus că am dreptate. Trebuie să protejăm această sensibilitate. În primul rând, nu-mi pot lăsa oamenii să înghețe iarna și, în al doilea rând, nu pot raporta complet această industrie a noastră”, a spus Erdogan, citat de ziarul Hurriyet.

Erdogan a reiterat că autoritățile republicii „ar trebui să-și protejeze cetățenii”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Avem o țară cu o populație de 85 de milioane de locuitori. Avem tot felul de obligații. Pe lângă asta, am trimis 56 de camioane cu ajutor umanitar ucrainenilor. Le furnizăm alimente, haine, medicamente. Livrările vor crește”, a adăugat el.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ankara a transmis în repetate rânduri că Turcia nu intenționează să se alăture sancțiunilor împotriva Rusiei, pentru a nu deteriora propria economie și pentru a lăsa un canal deschis de dialog cu Federația Rusă, conform TASS.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE