ACTUALITATEUPDATE Pompiliu Diplan: Așa vom face și la București de Sf. Dimitrie,...

UPDATE Pompiliu Diplan: Așa vom face și la București de Sf. Dimitrie, nu vom permite nimănui să ne confiște sărbătorile

ACTUALIZARE 15:11 Pompiliu Diplan, unul dintre liderii celor care s-au dus la Iași pentru a protesta împotriva restricțiilor pelerinajului de Sf. Parascheva, a declarat că oamenii vor proceda la fel și de Sf. Dimitrie la București.

„E o izbândă, un steag înfipt în pământ. Așa vom proceda și de Sf. Dimitrie, la București, nu vom permite nimănui să ne confiște sărbătorile”, a spus el după ce s-a închinat la Sf. Parascheva.

ACTUALIZARE 13:00Conform siteului știripesurse, angajații MAI au primit ordin pentru a lăsa pe toți cei prezenți să se închine la sfintele moaște.

Mitropolia va susține forțele se ordine pentru asigurarea în continuare a fluxurilor de acces și respectarea distanțării și a măsurilor de siguranță sanitară. Iniţial, accesul la Sfintele Moaşte era permis doar celor cu buletin de Iaşi.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Sute de oameni stau față-n față cu jandarmii în fața Catedralei Mitropolitane din Iași, supărați fiind că nu sunt lăsați să ajungă la racla cu sfintele moaște ale Sfintei Parascheva.

Oamenii sunt veniți din București și din alte orașe și încearcă să ajungă la moaște, iar forțele de ordine nu permit accesul acestora, invocând ordinul CNSU care restricționează prezența la evenimente religioase.

Se scandează „Unitate” și împotriva măsurilor adoptate de autorități.

Tulburările au început încă din timpul Sfintei Liturghii, atunci când Mitropolitul Teofan a anunțat că nu se pot împărtăși toți cei care doresc. O parte dintre cei prezenți a vociferat și a protestat zgomotos împotriva deciziei.

Atunci, ÎPS Teofan a făcut apeluri la înțelegere.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...