duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATEGeorge Simion a început, din nou, un discurs în Parlament cu o...

George Simion a început, din nou, un discurs în Parlament cu o poezie: Țara lui Impozit Vodă

Luni seară au continuat dezbaterile despre buget în Parlamentul României. Co-președintele AUR, George Simion, a criticat faptul că toate cele 3466 de amendamentele depuse de opoziție la buget au fost respinse.

„Am stat între acești pereți goi pentru a aduce amendamente. 3466 de amendamente depuse, 3466 de amendamente respinse. Ne jucăm de-a democrația, ne jucăm de-a parlamentarismul, ne facem că facem. Nu e o corect față de o țară care nu are nici școli, nici spitale. Nu e corect față de o țară care nu mai produce nimic”, a spus Simion.

Interesant este că acesta și-a început discursul recitând versuri dintr-o poezie de Adrian Păunescu. Este vorba despre „Țara lui Impozit Vodă”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Simion a început cu două versuri din prima strofă, a continuat cu alte două din strofa a treia și a încheiat cu primele două versuri din a patra strofă.

Noi suntem țara lui Impozit Vodă,
La noi, tot perceptorii sunt la modă,

Nu mai avem nici scoli şi nici spitale,
Dar tot plătim la taxe infernale.

De-a pururi, România la răscruce,
Nimic pe-aicea nu se mai produce

Nu este prima oară când Simion începe un discurs cu o poezie. Pe 23 decembrie, el a rostit versuri din poezia „Capul de la Torda”, scrisă tot de Adrian Păunescu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE