ACTUALITATEGeorge Simion a început, din nou, un discurs în Parlament cu o...

George Simion a început, din nou, un discurs în Parlament cu o poezie: Țara lui Impozit Vodă

Luni seară au continuat dezbaterile despre buget în Parlamentul României. Co-președintele AUR, George Simion, a criticat faptul că toate cele 3466 de amendamentele depuse de opoziție la buget au fost respinse.

„Am stat între acești pereți goi pentru a aduce amendamente. 3466 de amendamente depuse, 3466 de amendamente respinse. Ne jucăm de-a democrația, ne jucăm de-a parlamentarismul, ne facem că facem. Nu e o corect față de o țară care nu are nici școli, nici spitale. Nu e corect față de o țară care nu mai produce nimic”, a spus Simion.

Interesant este că acesta și-a început discursul recitând versuri dintr-o poezie de Adrian Păunescu. Este vorba despre „Țara lui Impozit Vodă”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Simion a început cu două versuri din prima strofă, a continuat cu alte două din strofa a treia și a încheiat cu primele două versuri din a patra strofă.

Noi suntem țara lui Impozit Vodă,
La noi, tot perceptorii sunt la modă,

Nu mai avem nici scoli şi nici spitale,
Dar tot plătim la taxe infernale.

De-a pururi, România la răscruce,
Nimic pe-aicea nu se mai produce

Nu este prima oară când Simion începe un discurs cu o poezie. Pe 23 decembrie, el a rostit versuri din poezia „Capul de la Torda”, scrisă tot de Adrian Păunescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite