ACTUALITATEGeorge Simion a început, din nou, un discurs în Parlament cu o...

George Simion a început, din nou, un discurs în Parlament cu o poezie: Țara lui Impozit Vodă

Luni seară au continuat dezbaterile despre buget în Parlamentul României. Co-președintele AUR, George Simion, a criticat faptul că toate cele 3466 de amendamentele depuse de opoziție la buget au fost respinse.

„Am stat între acești pereți goi pentru a aduce amendamente. 3466 de amendamente depuse, 3466 de amendamente respinse. Ne jucăm de-a democrația, ne jucăm de-a parlamentarismul, ne facem că facem. Nu e o corect față de o țară care nu are nici școli, nici spitale. Nu e corect față de o țară care nu mai produce nimic”, a spus Simion.

Interesant este că acesta și-a început discursul recitând versuri dintr-o poezie de Adrian Păunescu. Este vorba despre „Țara lui Impozit Vodă”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Simion a început cu două versuri din prima strofă, a continuat cu alte două din strofa a treia și a încheiat cu primele două versuri din a patra strofă.

Noi suntem țara lui Impozit Vodă,
La noi, tot perceptorii sunt la modă,

Nu mai avem nici scoli şi nici spitale,
Dar tot plătim la taxe infernale.

De-a pururi, România la răscruce,
Nimic pe-aicea nu se mai produce

Nu este prima oară când Simion începe un discurs cu o poezie. Pe 23 decembrie, el a rostit versuri din poezia „Capul de la Torda”, scrisă tot de Adrian Păunescu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...