marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATETrump l-a eviscerat pe Biden în prima dezbatere televizată. Democrații ar vrea...

Trump l-a eviscerat pe Biden în prima dezbatere televizată. Democrații ar vrea să se schimbe candidatul

Donald Trump a câștigat clar prima dezbatere televizată pentru alegerile prezidențiale, în fața actualului titular de la Casa Albă, Joe Biden, scrie BBC.

Mai mult, în urma eșecului de la dezbatere, democrații au fost cuprinși de „panică” notează sursa citată.

Joe Biden a avut o prestație slabă, fiind de multe ori incoerent și incapabil să răspundă clar întrebărilor puse. Uneori chiar a stârnit zâmbete și l-a făcut pe Trump să afirme că Biden nu știe ce a spus.

Biden a răspuns numindu-l pe Trump „ „fraier”, „pierzător” și cu „moralitatea unei pisici vagaboante”, scrie mihailneamtu.eu.

Guvernatorul statului Arkansas, Sarah Huckabee Sanders, a spus la finalul dezbaterii că America are nevoie de Donald Trump la Casa Albă, „așa cum Joe Biden are nevoie de un teleprompter”.

Până și anti-republicanul Steve Schmidt a remarcat că „Biden a pierdut țara în această seară și n-o va mai câștiga înapoi”. Singura care i-a luat apărarea lui Biden a fost vicepreședintele său, Kamala Harris, care a declarat că președintele în funcție „a început mai greu, dar a terminat în forță”.

De remarcat este că toate acestea s-au petrecut pe terenul de casă al lui Biden, la CNN. Președintele și campania acestuia au stabilit inclusiv regulile dezbaterii și cu toate acestea, Biden s-a făcut de râs.

În ceea ce privește afirmațiile președintelui Trump, acesta a reiterat faptul că va încheia rapid războiul din Ucraina. De asemenea, republicanul a promis că va readuce ordinea la granița de sud a SUA, acolo pe unde mii de migranți intră nestingheriți în țară în mandatul lui Biden.

Trump l-a acuzat pe Biden de slăbiciune, ceea ce a provocat invazia rusă din Ucraina. Republicanul a remarcat că nu au existat conflicte majore pe vremea sa, în timp ce „pe vremea lui Biden lumea este pe cale să explodeze”.

A doua dezbatere prezidențială va avea loc pe 10 septembrie.

În acest context, mulți democrați se întreabă dacă mai e timp ca să se schimbe candidatul partidului la prezidențiale. Chiar dacă asta ar însemna trădarea electoratului democrat, care l-a nominalizat deja pe Biden.

Vorbind pentru New York Times, un veteran anonim al Partidului Democrat spune că președintele se va confrunta cu un „crescendo” de apeluri pentru a demisiona. „Joe a avut o fântână adâncă de afecțiune printre democrați. Acesta a secat”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Doi boșorogi depasiti. Oare mai crede cineva ca totul e intamplator? Ai unu pe care nu l-au mai votat multi acum 4 ani multi pe motivul ca nu e bun si acum hop….e bun!!! Manipulare continua!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE