marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEDeputatul AUR, Dan Tanasă spune că PSD-PNL pregătesc o cenzură pe rețelele...

Deputatul AUR, Dan Tanasă spune că PSD-PNL pregătesc o cenzură pe rețelele de socializare: Ce nu pot controla, vor să interzică!

Purtătorul de cuvânt AUR, Dan Tanasă, afirmă că se pregătește o cenzură pe rețelele de socializare de către coaliția PSD-PNL

Astfel, deputatul AUR explică într-un comunicat AUR că sondajul, ce relevă faptul că tinerii votează AUR, a creat o “isterie” în cadrul coaliției, aceștia dorind interzicerea tik-tok-ului.

”Ce nu pot controla, vor să interzică! Isteria creată în PSD-PNL de sondajul care arată că tinerii votează AUR devoalează fața hidoasă a două partide autoritare și cu adevărat extremiste.

Pentru că nu îi pot controla pe tineri, pentru că nu pot manipula prin TikTok, ce vor „democrații” lideri ai PSD-PNL? Să interzică TikTok.

Ce urmează? Să nu lase tinerii să voteze?

Frica le-a intrat în oase celor din PSD și PNL, liderilor acestor partide în frunte cu Rareș Bogdan sau Lucian Romașcanu.

Tinerii nu vor putea fi manipulați niciodată de aceste partide care calcă în picioare drepturile românilor.

Pe 9 iunie nu vor fi doar alegeri, ci va fi lupta generației noastre și a tuturor tinerilor din România pentru viitor și împotriva unui sistem putrezit condus de PSD-PNL!”, a declarat deputatul Dan Tanasă, potrivit unui comunicat AUR.

Reacția AUR vine în contextul în care reprezentanții PSD și PNL vor să închidă sau să „reglementeze serios” rețeaua Tik-Tok, după ce un sondaj de opinie a arătat că majoritatea tinerilor români ar vot cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Astfel Rareș Bogdan, europarlamentar PNL și candidat în viitoarele alegeri, recunoaște că din sondajele partidului și focus-grupuri se observă o tendință de „îndreptare a tinerilor spre AUR”, posibila cauză fiind Tik-Tok-ul.

Rareș Bogdan vrea o „reglementare serioasă în cazul TikTok”, dar insistă că nu este de acord cu închiderea platformei.

„Am discutat cu Roberta Metsola (n.r. – președinta Parlamentului European) care era extrem de îngrijorată de faptul că în România sunt 7.4 de utilizatori de TikTok. Este procentul cel mai mare la nivel european. Procentual, numărul utilizatorilor de TikTok, din interiorul României și Diaspora este mai mare decât al oricărei națiuni europene”, a declarat Rareș Bogdan pentru Hotnews.

„TikTok astăzi este un loc liber, un teren viran, unde manipulările venite dinspre Rusia, încercările de destructurare a democrației europene, de șubrezire a instituțiilor europene, de aruncare într-o manipulare ordinară și extrem de agresivă a constructului european își face de cap. Acolo partidele extremiste din România, AUR și SOS, câștigă. Dacă nu vom lua măsuri extrem de serioase s-ar putea să fim victimele clasice ale manipulărilor prin astfel de formule”, spune Rareș Bogdan.

„TikTok e un teren unde pro-rușii și propaganda roșie de la Kremlin și propaganda roșie de la Beijing ne va da mari bătăi de cap dacă nu avem curajul să luăm măsuri. Să fie și pe TikTok regulile care sunt pe Facebook, Instagram, Youtube și Twitter. Mesajele politice să fie extrem de clar reglementate, nețintite și cu verificare extrem de serioasă. Sau pentru șase luni de zile TikTok-ului să îi fie pusă în vedere să interzică propaganda politică. Ce se întâmplă acolo este de o gravitate fără precedent”, adaugă europarlamentarul PNL.

PSD pare să fie de aceeași părere, Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, susținând că TikTok trebuie reglementat sau închis.

„Bineînțeles că TikTok trebuie reglementat și va fi reglementat. Congresul SUA a somat TikTok să își vândă operațiunile către o entitate locală. Lucrul acesta se va întâmpla dacă vor dori să mai opereze în SUA. Europa merge în aceeași direcție. Marile platforme Meta, Facebook și Google, X sunt în zona de reglementare. Pot să fiu foarte sigur că va veni rândul Tik Tok să fie reglementat”, este opinia lui Lucian Romașcanu.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE