ACTUALITATEMonkeypox, noua infecție virală misterioasă, a fost raportată în Europa, Canada, SUA...

Monkeypox, noua infecție virală misterioasă, a fost raportată în Europa, Canada, SUA și Australia: 80 de cazuri în 12 țări

Mai mult de 80 de cazuri de monkeypox (o variantă a variolei) au fost depistate în 12 țări de pe glob, iar OMS afirmă că peste alte 50 de cazuri sunt sub investigație, informează BBC.

Infecții au fost raportate în nouă țări din Europa, în SUA, Canada și Australia.

Acest virus este comun doar în anumite părți din centrul și vestul Africii. Este o infecție care produce doar efecte blânde și pesoanele infectate își revin în câteva săptămâni, scrie sursa citată, informând NHS(Serviciul Național de Medicină al Marii Britanii).

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media

Totodată, virusul nu se răspândește foarte ușor și riscul pentru sănătatea publică este foarte redus. Nu există niciun vaccin pentru această variantă, dar există unul pentru varicelă despre care BBC afirmă că ar oferi 85% protecție împotriva monkeypox (variola maimuței).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deocamdată, cazuri au fost raportate în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franța, Olanda, Italia și Suedia.

OMS afirmă că recentele cazuri „sunt atipice, pentru că apar în țări non-endemice”.

Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a avertizat că „pe măsură ce intrăm în sezonul de vară… cu adunări în masă, festivaluri și petreceri, sunt îngrijorat că transmiterea s-ar putea accelera”.

El a adăugat că toate cazurile recente, cu excepția unuia, nu au un istoric relevant de călătorie în zonele în care variola maimuțelor era endemică.

Autoritățile din Marea Britanie au declarat că au cumpărat stocuri de vaccin împotriva variolei și au început să-l ofere celor cu „niveluri mai mari de expunere” la variola maimuțelor.

Potrivit cotidianului spaniol El País, autoritățile sanitare spaniole au achiziționat, de asemenea, mii de injecții de variolă pentru a face față focarului.

Primul caz din Australia a fost detectat la un bărbat care s-a îmbolnăvit după ce a călătorit în Marea Britanie, a declarat Departamentul de Sănătate din Victoria.

În America de Nord, autoritățile sanitare din statul american Massachusetts au confirmat că un bărbat a fost infectat după ce a călătorit recent în Canada. El se afla în „stare bună” și „nu prezintă niciun risc pentru public”, au spus oficialii.

Simptomele variolei maimuței includ febra, durerile de cap, umflături, dureri de spate și de mușchi.

Poate apărea o iritație, începând cu fața persoane, iar apoi răspândindu-se pe restul corpului, cel mai probabil pe mâini și picioare.

Iritația poate fi dureroasă și poate provoca mâncărimi, până formează o coajă, care apoi va cădea. Infecția se vindecă singură într-un interval de 14-21 de zile.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Sunt cam stresati cei de la greit reset. Nu mai au rabdare ca se bate pasul pe loc. Daca nu au reusit cu covidul cand lumea era necunoscatoare si credula cum cred ca vor reusi acum dupa ce valul minciunii a fost dat la o parte? Acum le e mai greu decat acum 2 ani. Totusi, noi astia considerati viermi se pare ca avem ceva putere! Doamne-ajuta!

  2. nimic nou sub soare!

    există documente UE vechi despre Monkeypox, au planul făcut deja, asta e puntea intre răboi și toamnă cand vor să terorizeze iar populația pentru a accepta certificatul verde și puteri suverane OMS și avansul identității digitale și a creditului social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate