ACTUALITATETimișoara | Momentul adevărului pentru Dominic Fritz: Presa locală îi cere deschis...

Timișoara | Momentul adevărului pentru Dominic Fritz: Presa locală îi cere deschis să prezinte dovada domiciliului

Redacțiile publicațiilor „Ziua de Vest”, „Opinia Timișoarei” și „Banatul Azi”, precum și biroul „Cotidianul de Timișoara”, i-au cerut public primarului Dominic Fritz, să prezinte dovada domiciliului și a diplomelor de studii, scrie Cotidianul.

Scrisoarea vine în contextul în care primarului USR-ist i s-a cerut să prezinte dovada că îndeplinește cerințele legale privind domiciliul legal. Acesta este suspectat că nu îndeplinește cerințele, deși AEP și mai recent, Prefectura Timiș, au confirmat că totul este în regulă.

Totuși, răspunsurile instituțiilor nu au convins opinia publică, suspiciunile rămânând, fostul primar Nicolae Robu acuzând o mușamalizare a cazului.

Iată scrisoarea deschisă adresată lui Fritz:

Stimate domn primar, Dominic Fritz,

Generăm un demers public, în numele cititorilor noștri, în speranța că veți înțelege limpede, fără suspiciuni legate de vectori de manipulare politică, prin care vă rugăm să arătați că nu aveți nimic de ascuns, în niciun tip de manifestare publică, față de timișorenii care v-au votat anul trecut. În ședința CLT de marți, 13 iulie 2021, în care s-a votat HCL prin care s-a decis publicarea unor documente legate de aleșii locali (dovada domiciliului și a diplomelor de studii) ați afirmat: ”Niciun cetățean al Timișoarei nu mi-a cerut așa ceva”. Consilierii locali sunt, și ei, cetățeni ai Timișoarei.

Acum, cu respect și decență, fără niciun amestec politic, vă rugăm, în numele cititorilor noștri, cetățeni ai Timișoarei, să arătați că nu aveți niciun motiv de reticență față de demersul public, plecând de la premisa că nu aveți nimic de ascuns. În acest fel, cu siguranță, veți reuși să puneți capăt unui imens val de rumori, de care nimeni nu se poate bucura: nici dumneavoastră, ca persoană, nici instituția publică pe care o reprezentați, Primăria Timișoara, nici cetățenii. Vă considerați un promotor al transparenței și al onestității, ați câștigat alegerile cu aceste idei nobile, așadar nu ați avea motive de reticență față de cererea de a vă arăta transparent prin publicarea documentelor cerute.

Sunteți învingătorul din alegerile locale de anul trecut, din septembrie, iar aura învingătorului cere atitudini pe măsura intensității sale. Sperăm că veți pune punct tensiunilor legate de publicarea documentelor cerute de HCL, mai exact, dovada domiciliului și a studiilor, și că le veți face publice.

Noi, nu doar ca jurnaliști, ci în calitatea de cetățeni ai Timișoarei, alături de cititorii noștri (între care se regăsesc o mulțime de alegători care v-au votat), vă solicităm, cu cea mai bună intenție privind imaginea primarului Dominic Fritz, dar și a Timișoarei, să faceți publice cele ce vi s-au cerut, aplanând astfel orice subiect spinos sau tensionat.

Asigurându-vă de întreaga noastră considerație,

Redacțiile: ”Ziua de Vest”, ”Opinia Timișoarei” și ”Banatul Azi”; Sergiu Miat, biroul de presă ”Cotidianul” Timișoara și Sorin Meici, activist civic.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...