sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEGuvernul a anunțat majorarea salariului minim brut de la 1 ianuarie, iar...

Guvernul a anunțat majorarea salariului minim brut de la 1 ianuarie, iar o parte din sumă va fi scutită de impozit și contribuții de asigurări

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, Premierul Nicolae Ciucă a participat astăzi la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, în cadrul căreia au fost examinate propunerile patronatelor și sindicatelor privind majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023.

În urma discuțiilor, s-a stabilit majorarea salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei, din care 200 lei sunt scutiți de impozit și contribuții de asigurări. De asemena, începând de anul viitor salariul minim pentru sectorul construcțiilor va crește la 4.000 de lei.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria.

În cursul discuțiilor au fost analizate propunerile patronatelor și sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023.

Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

„Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

La reuniunea de astăzi a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.”, a transmis Guvernul.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate