duminică, decembrie 3, 2023
ȘTIRIRomânia se implică în conflictul din Ucraina: Țara noastră trimite „Sprijin suplimentar...

România se implică în conflictul din Ucraina: Țara noastră trimite „Sprijin suplimentar umanitar și militar”, anunță președintele Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat pe Twitter că țara noastră va trimite sprijin umanitar și militar pentru Ucraina, în contextul războiului cu Rusia.

„România se alătură partenerilor săi în susținerea noilor sancțiuni, pentru a întări și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Ucrainei de către Rusia. Sprijin adițional umanitar și militar va fi trimis Ucrainei”, a apărut pe contul președintelui României.

Ministerul Apărării a anunțat în ce va consta sprijinul: muniție, echipamente de protecție balistică în valoare de două milioane de euro.

„În baza solicitărilor primite de la Ministerul Apărării al Ucrainei, Guvernul României a aprobat, duminică, 27 februarie, o hotărâre care reglementează donarea în regim de urgență, către Guvernul Ucrainei, a unor bunuri materiale de resortul muniții și echipamente de protecție balistică asigurate din excedentul Ministerului Apărării Naționale al României.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Valoarea elementelor de muniție și a celor 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV care vor fi donate armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro”, a anunțat MApN.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a spus că ajutorul României este în valoare de trei milioane de euro.

„Este vorba de o nouă tranșă de ajutoare către Ucraina în valoare de 3 milioane de euro către Ucraina, constând în combustibil veste antiglonț, căști, muniție si echipamente militare, alimente, apă si medicamente.
Totodată Guvernul României anunță disponibilitatea de a prelua răniții ucrainieni în spitalele din rețeaua militară și civilă din țara noastră.”, a spus Cărbunaru.

Anterior, pe 24 februarie, președintele Klaus Iohannis afirmase că România nu se va lăsa atrasă în conflictul din Ucraina.

„Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Mai mult, vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României și aliații noștri internaționali, pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio formă afectate”, afirma el atunci.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

11 COMENTARII

 1. Cum isi permite Iohanis sa se implice in acest razboi fara sa fim intrebati si noi????Cum isi permite? Toate tarile sunt rezervate numai Romania acorda ajutor militar. Sunt vecinii nostri si sunt un.pericol permanent. Isi doreste ca Romania sa intre in razboi? Sa se duca de acum, DOAR EL! Vedeti oare ca suntem atrasi intentionat?

 2. Foarte bine fac acești nenorociți de conducători, ajută u kraina cu 2milione de euro,deci sunt bani,dar să mărească alocațiile la copiii românilor nu sunt.ajuta pe dușmanii noștri care ne-au furat teritoriile și îi asupresc pe frații noștri care trăiesc în u kraina? importam gaze de la rusi și noi ii ajutam pe u krainieni,nu vi se pare că e cam de porc?războiul se va sfârși și curvele politice românești vor fi date în vileag,atunci să-i vedem la treabă pe procurorii militari.succesuri.

 3. de aia creste contributia la asa zisa aparare de la 2 la 2.5% din pib? ca sa alimenteze un conflict la granitele tarii ? Conducatorii astia sunt o plaga pentru aceasta tara.. sigur ca si populatia e in majoritate tot la nivelul lor de neghiobie.

 4. Romania trimite ajutoare către Ucraina în valoare de 3 milioane de euro ca sa interzica in continuare copiilor predarea in scoli in limba romana?

 5. La ce să te aștepți de la așa politicieni cu ochii scoși și care nu înțeleg pericolul ce ne paște? Tu ești în bârlogul ursului și te apuci să intărâți ursul?

 6. cretinu teoton trimite arme? pentru pace e asta? sau ca să lungească războiu și să dărîme rușii mai multe case în ucraina?

 7. iohannis e un bou. tîrăște țara în război. ce-ar fi ca mîine Rusia să bombardeze bucurești fiindcă a trimis muniție la kiev?

 8. La așa clasa politică(română) așa decizii.
  ….,,decizia statului român” de a susține cu muniție Ucraina nu este altceva decât o provocare, ieftină, din partea NATO (pusă la cale de amerloci).Statul român este un executant “decizia” nu ii aparține. Sper că idioții de ruși să nu muște…

 9. Foarte rău! Prin aceasta (echipamente, tehnică militară și mai ales muniție) România intră (este târâtă de imbecilii care o conduc) în mod oficial în razboi! România nu are altă cale în acest conflict decât neutralitatea (inclusiv asistență umanitară), doar atât.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate