sâmbătă, martie 2, 2024
ACTUALITATETeleviziune de partid și de stat: Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a...

Televiziune de partid și de stat: Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a încercat să promoveze în Ucraina interesele Digi24 / RCS RDS, eliminat din Ungaria după ce ar fi sprijinit protestele anti-Orban

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu ar fi încercat să negocieze, în numele trustului RCS-RDS, intrarea acestuia pe piața din Ucraina, după sfârșitul războiului, scrie jurnalistul Liviu Alexa, pe siteul Strict Secret.

„Dețin informații certe că la întâlnirea din 26 aprilie a.c. a conducerii României, cand Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și ministrul de Externe Bogdan Aurescu s-au întâlnit în Ucraina cu Zelensky și cei mai importanți oameni din guvernul ucrainean, staff-ul românesc a avut inițiativa ilegală și total neconcurențială de a negocia intrarea în Ucraina a companiei private RDS-RCS atunci când războiul se va fi sfârșit.

Pentru conformitate, să vă spun că Zelenski a refuzat să participe la discuțiile ”informale”, dând mâna cu Ciucă și Ciolacu și apoi plecând. Dar Ciucă și Ciolacu au asistat la momentul în care trepădușul Bogdan Aurescu, ditamai ministrul de Externe al României, s-a apucat sa promoveze interesele unui privat, în speță RDS RCS, încercând să negocieze cu guvernul ucrainean ca după terminarea războiului firma lui Teszari să devină partener agreat pentru înființarea unei firme de telefonie și date și pentru a reface rețeaua de cablu si Internet din Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Oficialii ucraineni nu au oferit un răspuns pe loc, dar cel mai important este să știți de la mine că acest lucru grav chiar s-a întâmplat. Interesele unei companii private au fost reprezentate de cei mai înalți oficiali ai Statului Român chiar în curtea lui Zelenski”, a scris jurnalistul.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Această informație ar confirma ceea ce s-a întâmplat în august 2021, când s-a descoperit că un consilier al Guvernului a aranjat publicarea de opinii favorabile premierului Cîțu pe Digi24.

În 2015, presa scria că o vizită în Spania a președintelui Klaus Iohannis a fost sponsorizată de RCS/RDS. De altfel, președintele a oferit pungi cadou cu însemnele Digi.

Conform lui Liviu Alexa, trustul RCS/RDS nu este implicat doar în politica din România. Același lucru s-ar fi întâmplat și în Ungaria. Sursele citate de jurnalist afirmă că RCS/RDS s-ar fi implicat în campania împotriva premierului Viktor Orban.

„Vreți să vă zic adevăratul motiv pentru care și-a luat Teszari tălpășița din Ungaria? Pentru că serviciile secrete maghiare i-au adus pe masă lui Viktor Orban dovezi clare că Digi și Teszari au finanțat și s-au implicat în acțiuni online anti-guvernamentale. Din acel moment, adio și un praz verde, lui Teszari i s-a transmis că poate să degajeze. De remarcat felul elegant în care a fost lăsat să plece, luându-și și banii pentru deranj, deși Orban adoră naționalizările. De ce?

Cineva din România, nu spui cine, persoane importante din servicii au transmis la Budapesta că Teszari a greșit, dar că trebuie iertat pentru că… Doar de AIA a putut „miliardarul fără chip” să se extragă.

Deși s-a speculat foarte mult timp că Teszari este omul serviciilor secrete maghiare, uite că nu a fost așa, căci ungurii i-au dat o palmă după ceafă și l-au transformat în persona non grata economică pe teritoriul Ungariei”.

De altfel, RCS/RDS și-a vândut operațiunile din Ungaria, în 2021, pentru 625 de milioane de euro.

Despre cum s-a implicat RCS/RDS în alegerile prezidențiale din România puteți citi aici.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

6 COMENTARII

  1. Becisnici ideologici, aurescu si de alde zoli, sefu d la imbecilizarea numita digitv. DACA nu aplicati legea, poate pe aia a bunului simtz

  2. RDS comunicații este singura firma româneasca de comunicatii capabilà sà acopere un teritoriu vast. Şi sà livreze internet de mare viteza la preturi mici.
    Toti politicienii fac lobby pentru firmele din tara lor. Noi nu avem prea multe solutii, din pacate.

    • are capacitatea ca i se dau bani pe datorie cu nemiluita pentru acest scop. Cine ii finanteaza? Ce legatura are TESZARI cu Romania? Lireaza la preturi mici prin finantare din surse obscure, pana acapareaza toata piata, apoi canti dupa cum iti joaca ei, la ce preturi vor ei.

  3. Aurescu ăsta e ministru sau angajat digi la departamentul de marketing?

    nu uitati că Gigi24 a fost televiziunea teroristă din pandemie, televiziune sponsorizată de Banca Mondială, destinată indoctrinării populatiei indigene să accepte toate procedurile coloniale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE