miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEAlina Mungiu Pippidi jignește Biserica: Se comportă ca o instituție balcanică medievală...

Alina Mungiu Pippidi jignește Biserica: Se comportă ca o instituție balcanică medievală / Numai cei needucați nu se vaccinează / Suntem cea mai needucată țară din Europa

Politologul Alina Mungiu Pippidi a criticat Biserica Ortodoxă Română pentru cum s-a comportat în pandemie, afirmând că „nu a ajutat” și că „se comportă ca o biserică primitivă balcanică”.

Pippidi, binecunoscută pentru retorica anti-națională, a mai spus că România este cea mai needucată țară din Europa. În context, Pippidi a mai adăugat că „numai cei needucați nu se vaccinează”. Chiar ieri, reputatul regizor Cristi Puiu anunțase că nu se vaccinează.

„Alături de bulgari suntem ţările cele mai rurale şi mai needucate din Uniunea Europeană. Stăm prost la mortalitatea infantilă, la violenţa domestică, la educaţia sanitară şi la educaţia sexuală. Noi avem un mare curent contra educaţiei. Noi suntem, obiectiv, cei mai needucaţi din Europa. Activismul nostru trebuie să fie în slujba educaţiei. Ne trebuie mai multă educaţie sanitară şi sexuală. Avem un Guvern în care nu are nimeni încredere. Lumea are încredere în Biserică şi televiziuni. Sunt oameni needucaţi cei care nu se vaccinează. Eu nu am văzut în Germania, pe televiziuni, doctori impostori. Nu a trecut pe televiziuni mesajul că vaccinul nu este periculos. Am văzut însă emisiuni cu adevărat odioase. Biserica în România nu a ajutat. Credeţi că în Germania Biserica se comportă ca aici? Biserica noastră se comportă ca o biserică primitivă balcanică”, a declarat ea la emisiunea Sorinei Matei de la Aleph News.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Alina Mungiu Pippidi are o istorie de agresivitate contra Bisericii și a religiei în general. Ea s-a remarcat imediat după 1990 prin piesa „Evangheliștii”, despre care Mihai Neamțu a spus că reprezintă „o blasfemie”.

Despre protestele cultelor împotriva situației familiei Bodnariu din Norvegia, Pippidi a insinuat că ar fi lucrătură rusească. Ulterior, justiția norvegiană a dat dreptate familiei Bodnariu și protestatarilor.

S-a demonstrat între timp că Alina Mungiu Pippidi a primit sute de mii de euro din Norvegia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

18 COMENTARII

 1. Dacă o buna parte din intelectualitate a luat-o pe miriște, putem sa mulțumim acestei ‘ doamne Alina’ cu piesa ei Evangheliști, blasfemie la adresa Mantuitorului iși a Apostolilor Lui. Dacă n-ar fi creștinii asa iertători și îngăduitori, ar mai fi pus piciorul în tara asta?
  Ce i s-ar fi întâmplat dacă l-ar fi jignit pe Mahomed?
  Sa vedem dacă va mai gândi la fel când va fi în fata morții. Trebuie sa știe ca oricât de departe e de credință, nu va putea eluda Judecata înaintea lui Hristos!
  Doamne, miluieste-o și deschide-i mintea! ei și celor care au premiat aceasta piesa.

 2. Cretinitatea primită prin educatia ‘s-o ros’ este pe drumul plin de bipezi “iqo+eqo”! Pentru oameni normali și cu “cei 7 ani de acasă” e pierdere de timp să asculte o asemenea ratată intelectual , cultural și sufletește ! Modelul de “baba cloanța schizofrenica’ ar trebui eliminat din mass-media civilizată și lăsată doar pt perverșii parveniți bipezi snobi !

 3. Respect ,in sfarsit avem in Romania si o scroafa care se pretinde educata,Balcanii au ramas una dintre putinele zone purtatoare de credinta si traditii in care neamul romanesc are radacini adanci si pe care daca Imperiul Otoman n-a reusit sa o supuna cu atat nu vor reusi prietenii cu belciuge in nas si tocuri ai purcelei nationale .Poate pesta o va rezolva pe aceasta suina globalista.HUO!!!

 4. Ce faci dta, dna Pippidi, este un atac patetic la imunitatea poporului roman. Pe dta, pe Caramitru A, pe Danilet, Mandruta, Bulai va invit sa luati avionul de maine la prima ora si sa va mutati in occidentul fantastic, unde toate imensele catedrale au devenit spatii pentru antrenament, discoteci, spatii pentru concerte rock, hoteluri… p.s. trimiteti-i, va rog, inapoi pe toti romanii care muncesc acolo din greu; spuneti-le ca avem treaba in tara noastra; iar voi sa nu va mai intoarceti decat spovediti si impartasiti.

 5. Bleah! ”Pipidi a zis”, de parcă a vorbit Aristotel, Hegel si cu Nietzsche. Pipidi este o ongistă obeză care își maschează gușa cu fel de fel de șaluri colorate . Eu credeam că ăsta este un site serios si nu se ocupă cu elucubratiile lui Pipidi (femeia si-a pus si doi de p în nume..fiindcă sanchi, dacă îți zici Marcos nu poți să tragi in cur cu arcos).
  Datoria voastră este să explicați oamenilor că ”dreapta” este conservatoare, naționalistă si tradiționalistă..că partidele actuale de la guvernare,cu excepția UDMR, sunt partide din stânga marxistă, (austro-marxistă, freudo-marxistă). Că in țările din jurul României, țările din Europa de est: Croația, Bulgaria, Polonia, Slovenia, Slovacia, Cehia există partide puternice naționaliste, conservatoare, eurosceptice. Prezentați mai multe stiri externe..știri despre ”Noua Dreaptă” din Israel, Fratelli d’Italia, CasaPound, Lega, Vox, PiS, Adunarea Națională. Faceți familiare numele luptătorilor pentru libertate: Salvini, Georgia Meloni, Marine Le Pen. Nu mai popularizați pe Pippidi, Pârvulescu sau alți ciudați neo-marxiști.

 6. Pippidoaica, PROASTA DRACULUI se plânge că poporul român ortodox este cel mai needucat și primitiv, îndoctrinat de Biserica “medievală” dar nu vrea să ne vorbească absolut deloc despre cât de “educată și civilizată” este China ATEISTĂ și COMUNISTOIDĂ unde încă mai există lighioane și jigodii comunistoide mâncătoare de pangolini, lilieci, șobolani, viermi, câini, pisici, șerpi, tigri, vulpi, etc.
  Să ne amintim și de “marele lider” ateisto-comunistoid pe nume Mao Zedong care considera că “a avea grijă de un animal este o atitudine burgheză și contra-revoluționară”! Căutați Animal welfare and rights in China pe Wikipedia dacă nu mă credeți!
  Idioata naibii ar trebui să ne vorbească și despre cât de “curate și îngrijite” sunt orașele din China COMUNISTOIDĂ ȘI ATEISTĂ (majoritatea turiștilor și străinilor nu sunt încântați de ce au văzut acolo)! Și încă ar mai fi MULTE de spus despre China COMUNISTOIDĂ și ATEISTĂ!
  Hai sictir TÂMPITO!

 7. Răposatul Vadim Tudor, Dumnezeul să-l odihnească, a spus odată că, englezii o au pe Lady Di, iar noi o avem pe pipi di. Și n-a greșit.

 8. Că BOR „se comportă ca o biserică primitivă balcanică” ar fi putut fi de luat în discuţie/dezbatere dar cu alte argumente , în niciun caz cu prostia pe care o spune.

 9. Într-adevăr, e vorba de o comandă politică și nimic altceva. Tot Alina Mungiu este autoarea piesei de teatru „Evangheliștii”, în care aceștia sunt zugrăviți ca niște impostori plătiți să scrie povești etc. Nici nu merită amintit cum sunt portretizați Mântuitorul, Maica Lui, Apostolul Pavel. A făcut valuri în urmă cu niște ani, o blasfemie jalnică la adresa Bisericii. Jalnică pentru că nici măcar nu e scrisă cu talent, ci la un nivel submediocru.

 10. o vak soroshista, o scroafa urcata in copac! vaxxineaza-te tu “educato”. sper sa scapi repede din Romania “needucata”!

 11. Oportunista asta numai din finanțări străine trăiește, deci e normal să execute iarăși o comandă.

  Pe asta n-o interesează de fapt știința și nici libertatea oamenilor, a rămas o comunistă abjectă, utecistul utecist rămâne mai ales dacă-l ingrași cu burse Soros…

  Asistăm la o psihoză de proporții cu motivații economice si politice: sărăcirea oamenilor in numele corporațiilor farma și distrugerea libertăților occidentale fix de către ăștia care spumegau cu statul de drept.

  Acum au trecut toti pe diktat vaxxinal.

  Tanti Alina Pippidi? Ce aști vrea, să fie Biserica agent de vânzări Pfizer? Să ajute un jeg de guvern făcut din profitori care au incheiat un contract secret cu Pfizer pe care inclusiv ministrul de finanțe l-a refuzat și a fost dat afară?

  Cat de idioată ești să nu vezi faptele?

  aici e momentul adevărului, tanti se teme de moarte si in loc să stea in casă, se agață de bagheta magică a vaxxinării tuturor, o ipoteză deja răsuflată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate