vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATETelekom România se întoarce la un proprietar român, după 20 de ani....

Telekom România se întoarce la un proprietar român, după 20 de ani. Adrian Tomșa: Vrem un brand puternic, 100% românesc, dedicat clienților autohtoni

Quantum Project, companie de proiect controlată de antreprenorul român Adrian Tomșa, anunță că a semnat cu OTE, companie de telecomunicații subsidiară a Deutsche Telekom, un acord angajant cu privire la achiziția pachetului de acțiuni de 99,9999994% deținut la Telekom România Mobile Communications.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea tuturor aprobărilor necesare de la instituțiile Statului Român competente, în paralel cu definitivarea termenilor documentului.

„Avem încredere că instituțiile Statului Român vor analiza favorabil cât mai curând această tranzacție, toate documentele necesare fiind deja depuse în acest sens. Menținerea companiei Telekom România Mobile Communications ca jucător distinct în piață, fără a fi absorbită de niciunul dintre celelalte grupuri de telecomunicații prezente pe piața românească, va permite conservarea unui mediu de piață competitiv, în beneficiul tuturor utilizatorilor din România“, a afirmat Adrian Tomșa.

„Interesul față de Telekom România Mobile Communications exprimat de mai mulți investitori în ultimii ani nu face decât să demonstreze și să întărească potențialul companiei și al pieței de telecomunicații din România. Odată finalizată achiziția vom iniția procesul de transformare a companiei într-un operator local, dinamic, sigur, dedicat tuturor clienților rezidențiali autohtoni și care, în același timp, să ofere suport pentru marile proiecte naționale de digitalizare de care România are mare nevoie. Prin preluarea acestor operațiuni vom dezvolta un proiect 100% românesc de succes, cu speranța că acest model va da încredere și va fi un exemplu pentru spiritul antreprenorial românesc. Cu această ocazie, aș dori să le mulțumesc tuturor partenerilor noștri din proiect cu ajutorul cărora vom face posibilă această tranzacție”, a completat Adrian Tomșa.

Telekom România Mobile Communications S.A este compania de telefonie mobilă care operează în România sub brandul german „Telekom”, dar care este deținută de grecii de la OTE, companie deținută la rându-i de Deutsche Telekom.

Inițial, această companie s-a numit CosmoRom și era parte a Romtelecom, compania națională de telecomunicații, moștenită de dinainte de 1989. În 2004, statul român a vândut Cosmorom către grecii de la OTE.

În 2014, Telekom a cumpărat și telefonia fixă a Romtelecom de la statul român, unificând toate serviciile sub brandul Telekom.

Adrian Tomșa, clujeanul implicat în media

Adrian Tomșa (foto stânga) deține și 90% din Clever Media Network, alături de Maria Nicoară (10%), mama lui Orlando Nicoară, fost șef la Mediafax Group. Clever Media deţine posturile Look, Prima TV, Agro TV şi Profit TV. Orlando Nicoară este co-fondator la profit.ro.

Tomșa mai deține și 49,62% din eAd Interactive, firma care a cumpărat drepturile TV pentru Liga 1 până în 2024, unde director este tot Orlando Nicoară.

În 2019, Adrian Tomșa a preluat Prima TV de la Cristian Burci, patronul Adevărul, plătind 5 milioane de euro pentru postul TV.

Presa locală din Bihor scrie că Adrian Tomșa este un apropiat al patronului Digi / RCS&RDS, Zoltan Teszari.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. La fel ca si bancile traditionale romanesti, care au comisioane peste comisioane si dobanzi mai mari decat bancile straine din Romania? Asa de nationalist si de grijuliu cu poporul roman va fi oare si asta? Atunci, nu multumesc.

  2. pai daca e apropiat de Mediafax si Digi24 e tot din tagma asupritorilor ca sa-l citez pe Tudor Vladimirescu.

    capitalistii astia nu sunt nationali doar pentru ca au cetatenie romana, ei sunt pe profit si doar cand ii ataca firmele straine se mai trezesc ca poate conteaza diferenta dintre capitalism strain si capitalism national… din pacate prea tarziu deseori.

    capitalistii astia autohtoni au finantat PNL care i-a rupt cu taxe si birocratie, sau USR care fac la fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE