vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATETeatrul Godot celebrează Ziua Națională a României cu un spectacol dedicat...

Teatrul Godot celebrează Ziua Națională a României cu un spectacol dedicat lui Constantin Brâncoveanu

Teatrul Godot sărbătorește Ziua Națională a României, vineri 1 decembrie, cu un spectacol dedicat marelui voievod Constantin Brâncoveanu, informează un comunicat de presă.

Este vorba despre spectacolul – lectură „Constantin”, operă a dramaturgului Alexandru Popa și pus în scenă de George Remeș și Alexandru Popa. Pe 1 decembrie vor avea loc două spectacole, de la orele 17:00 și 22:00.

Intrarea este liberă, pe baza unei rezervări făcute pe site, aici și aici:

Constantin valorifică o perspectivă actuală a momentului istoric în care domnitorul muntean este mazilit de otomani, în ciuda faptului că i-a fost promisă domnia pe viață. Brâncoveanu, în pofida faptului că primit șansa de a-și salva viața, cu condiția de a renunța la credința creștină, a refuzat, preferând să moară împreună cu copiii săi. Dincolo de intriga istorică, spectacolul Constantin lansează provocarea de a reflecta la valori umane care au însoțit destinul martirului român, precum și al altor figuri notabile din istorie: onoarea, demnitatea, smerenia și credința.

Vorbim despre un spectacol-eveniment, o producție cu o anvergură fără precedent în teatrul independent, care aduce spectatorilor un text contemporan, ce evocă provocator un reper esențial din istoria națională, într-un decor în care este reconstruită vizual, sonor și olfactiv o epocă decisivă pentru dezvoltarea culturii și civilizației românești”, a spus dramaturgul și regizorul Alexandru Popa.

 Spectacolul se adresează publicului interesat de teatru, istorie și de poveste, de  actualitatea unor teme care nu încetează să hrănească spiritele. Tinerii vor avea ocazia să cunoască o parte din istoria care le este prezentată la școală, iar adulții să afle și o altă perspectivă asupra convingerilor lor.

Constantin va fi găzduit într-un spațiu cu valoare istorică, arhitecturală și culturală, Palatul Bragadiru din Capitală.

Organizatorul, Fundația Godot, așteaptă publicul la spectacolul – lectură din ziua de vineri, 1 Decembrie, unde îi veți putea vedea pe actorii Gelu Nițu, care îl va interpreta pe Constantin Brâncoveanu, Ion Haiduc, care va fi Ianache Văcărescu, Mihaela Sârbu, puternica soție a domnitorului, Marica Brâncoveanu, Denis Hanganu, figura sultanului Ahmed al III-lea, George Remeș, temutul Mustafa Aga, Alex Chindriș, tânărul Constantin II Brâncoveanu, și mulți alții.

Spectaculoasa scenografie, precum și costumele de epocă sunt semnate de Maria Constantin, iar sound design-ul îi aparține lui Ștefan Rădulescu.

Avanpremiera va avea loc pe 11 decembrie, intrarea este liberă, pe baza unei rezervări pe site.

Premiera spectacolului va avea loc în ianuarie, 2024.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE