marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATETabăra din pridvorul satului, un proiect ambiţios al Arhiepiscopiei Iaşilor: NICIUN COPIL...

Tabăra din pridvorul satului, un proiect ambiţios al Arhiepiscopiei Iaşilor: NICIUN COPIL FĂRĂ VACANŢĂ!

Departamentul Misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor organizează anul acesta aproape 100 de tabere în mediul rural, din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ, dar şi din Republica Moldova. Organizatorii şi cei 250 de voluntari vor încerca să aducă zâmbete pe chipul a 10.000 de copii, cei mai mulţi dintre ei nemaiparticipând niciodată într-o tabără.

În cei 11 ani de activitate a proiectului Tabăra din pridvorul satului, Arhiepiscopia Iaşilor a organizat 331 de tabere estivale la care au luat parte 34.000 de copii. „Ne dorim ca în fiecare an să oferim o tabără de trei zile pentru mii de copii. Ateliere, Sfânta Liturghie, foc de tabără, jocuri olimpice, rugăciuni, vănătoare de comori, dialog, toate acestea pentru a oferi altceva copiilor din satele Arhiepiscopiei Iaşilor. Poate nu reuşim să schimbăm lumea, dar sigur reuşim an de an să aducem zâmbete şi speranţă acolo unde s-au uitat aceste lucruri”, declară preotul Mihai Siminciuc, coordonatorul Departamentului Misiune pentru tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Doar 12% dintre copiii României ajung într-o tabără

Tabăra din pridvorul satului înseamnă pentru organizatori dăruire, jertfă şi dragoste. Toate acestea pentru copiii care din cauza unor contexte nefericite nu le mai trăiesc. Un sondaj realizat de Fundaţia World Vision arată că în România doar 12% dintre copii ajung într-o tabără. Pentru cei mai mulţi dintre cei aproape 10.000 de copii beneficiari ai proiectului, Tabăra din pridvorul satului este singura vacanţă de care se bucură în decursul unui an. „Biserica a luat ca pe o datorie această grijă faţă de copiii care nu au posibilitatea materială de a avea parte de altceva decât trăirea vacanţei de vară în propriul sat, eventual la muncile câmpului sau a gospodăriei. Dacă pentru noi a pleca în concediu a devenit normalitate, pentru aceşti copii, a avea parte de altceva a devenit un vis. Acest vis a lor a devenit şi visul nostru, al celor care organizăm proiectul de tabere. Iar visul nostru sună aşa: Niciun copil fără vacanţă!”, spune părintele Siminciuc.

Taberele sunt despre ceea ce le-ar face copilăria mai frumoasă copiilor de la sate. În spatele acestor evenimente sunt parcurşi mii de km de către organizatori şi cei 250 de voluntari, sunt multe nopţi nedormite pentru a pregăti programul, mii de porţii de mâncare, bugete, cumpărături şi multe materiale didactice. „Copiii din taberele noastre nu vor lucruri mari, ci vor dragostea şi bucuria adusă de voluntarii noştri pe care din păcate nu o primesc de la părinţi, de la familie, de la societate în general. Încercăm să dăruim speranţă acolo unde ea nu mai există, dăruim un zâmbet acolo unde el a fost uitat, dăruim aripi acolo unde cei care trebuiau să le dea le-au tăiat. Despre aceasta este proiectul nostru. Despre încercarea de a face din copiii satelor noastre, copii care pot visa din nou că îşi pot face o viaţă mai bună, mai frumoasă”, concluzionează preotul Mihail Siminciuc.

Cei care doresc să pună umărul ca idealul ,,Niciun copil fără vacanţă!” să fie realizat, pot ajuta să fie aduse 10.000 de zâmbete pentru sufletele copiilor care au uitat să zâmbească. Donaţiile se pot face astfel:

 

Revolut: 0747897113

 

Bancă OTP BANK ROMANIA S.A.:

Cont RON: RO07OTPV0000000001806884

Cont EURO: RO23OTPV0000000002825678

Cod SWIFT: OTPVROBUXXX

Titular cont: Asociaţia Tineretul Ortodox Român

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate