vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATESute de bulgari protestează față de restricțiile impuse de autorități. Oamenii cer...

Sute de bulgari protestează față de restricțiile impuse de autorități. Oamenii cer redeschiderea școlilor și reluarea activităților culturale și sportive

Sute de bulgari protestează, sâmbătă, față de restricțiile sanitare impuse în contextul pandemiei și au cerut redeschiderea școlilor, precum și reluarea activităților sportive și culturale, transmite Novite.bg, citat de Rador.

Potrivit sursei citate,  acţiunile de protest sunt organizate, sâmbătă, la Sofia şi Varna, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus în Bulgaria.

Participanţii la acţiune solicită ca organizaţiile care desfăşoară activităţi în domeniul artei, sănătăţii şi sportului să înceapă din nou să lucreze. Potrivit unui sondaj prezentat de protestatari, peste 85% dintre părinţi doresc revenirea la şcoală a copiilor lor.

Protestatarii doresc redeschiderea galeriilor de artă şi a şcolilor, direct afectate de măsurile restrictive. Protestul din faţa Ministerului Sănătăţii din capitala bulgară este intitulat „Arta este viaţa şi sufletul unei naţiuni”.

Reprezentanţii protestatarilor au fost invitaţi să se întâlnească cu miniştrii sănătăţii şi culturii. La Varna s-au adunat, de asemenea, mai mulţi manifestanţi cu solicitări similare, susţinând că măsurile impuse îi împiedică să-şi desfăşoare activitățile.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE