ACTUALITATESuperteach, o organizație care propune citate din Yuval Noah Harari, și-a ținut...

Superteach, o organizație care propune citate din Yuval Noah Harari, și-a ținut team-buildingul la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Superteach, o organizație care se definește drept „proiectul care promoveaza centrarea pe nevoile elevilor si formarea cadrelor didactice dupa principiile mentalitatii deschise”, a organizat un „team-building” anual la Mănăstirea Sihăstria Putnei, informează pagina oficială a proiectului.

„Comunitatea facilitatorilor SuperTeach alături de membri ai echipei executive, antreprenori și fondatori ai Asociației SuperTeach s-au reunit în perioada 16-21 august în cadrul team-building-ului anual de la Sihăstria Putnei. Timp de 5 zile, participanții au avut parte de activități de conectare, de ateliere privind strategiile de aplicare a instrumentelor de Mentalitate Deschisă în școli și comunități.
Fiecare zi a venit cu o nouă temă de discuție și învățare: marți a fost vorba de conectare, miercuri am vorbit despre valori, joi despre mentalitate deschisă, vineri despre rezultate și strategii, iar sâmbătă ne-am întors la conectarea cu comunitatea SuperTeach.
Prin aceste activități de învățare ne dorim să intrăm în profunzimea instrumentelor din cursul de Mentalitate Deschisă în Educație și să fim mai buni, mai pregătiți, mai aproape de o educație valoroasă în școli”, informează o postare din 25 august a organizației.

Locul ales pentru întâlnirea Superteach ridică semne de întrebare, având în vedere că este vorba despre o mănăstire ortodoxă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La doar două zile de la publicarea anunțului privind teambuildingul de la Sihăstria Putnei, pe pagina Superteach și-a făcut apariția un citat din Yuval Noah Harari.

Gândindu-mă că schimbarea este singura constantă (Yuval Noah Harari), am reținut un proverb vechi chinezesc din carte: <<Singura modalitate de a controla schimbarea este să o acceptăm>>. Astfel, în fiecare zi am ales să exersez acceptarea a ceea ce se schimbă și apoi răbdarea de a mă adapta schimbărilor”, se arată pe pagina de facebook.

Compatibilitatea dintre Yuval Noah Harrari și creștinism este greu de realizat, având în vedere că gânditorul israelian este „căsătorit” cu un alt bărbat.

Noah Harrari este adeptul unei învățături budiste și este o persoană importantă în cadrul Forumului Economic Mondial. În cartea sa, „Sapiens – O scurtă istorie a umanității”, el scrie că „proiectul principal al Revoluției Industriale a fost să ofere nemurire omenirii”.

Proiectul SuperTeach este demarat de Fundația Romanian Business Leaders, „cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale(IDP)”.

Inițiatorii proiectului sunt Dragoș Anastasiu, Felix Tătaru, Alexandru Ghiță, Cristina Gheorghe.

„Felix Tătaru este unul dintre cei mai importanți oameni de comunicare (advertising) din România. A fost implicat la nivel înalt în toate campaniile prezidențiale din 2004 încoace, ajutând, astfel, să ajungă președinți oameni (și agende) ca Traian Băsescu și Klaus Iohannis”, scria siteul Cuvântul Ortodox.

La conferința de la Cluj a Superteach din 2019 au vorbit judecătorul Cristi Danileț (susținător al LGBT), cântărețul/actorul/activistul rezist Tudor Chirilă.

Conferințele Superteach se bazează ideea de „mentalitate deschisă” (outward mind, în original), o teorie dezvoltată de doi autori de la Institutul Arbinger, „lider mondial în schimbarea de mentalitate”, cum se afirmă pe siteul oficial al reprezentanței. Specializat în cultură organizațională și consultanță în afaceri, Institutul Arbinger este fondat de C. Terry Warner, profesor la Brigham Young University (din Utah) și membru al sectei mormonilor.

La lansarea cărții „Mentalitatea deschisă”, „manualul” Superteach, a participat și Dacian Cioloș, fost lider al USR și unul dintre oponenții Referendumului pentru Căsătorie.

Participarea lui Cioloș la acest eveniment a rămas imortalizată pe pagina oficială de Youtube a Guvernului României.

Greu de crezut că cei de Sihăstria Putnei nu au știut cu ce se ocupă Superteach. Starețul, Nectarie Clinci, apreciază paginile Superteach pe Linkedin.

Părintele Stareț apreciază și postări de genul „One nation = One planet”, în care autorii vorbesc despre renunțarea la „modele etnocentrice” și „iluzia națiunilor”. Conform acestei gândiri trebuie să apreciem „un tipar geocentric”. Postarea vorbește despre faptul că Emma Raducanu are rădăcini în România, China și UK și că ea este „viitorul umanității”.

 

 

 

 

 

 

 

Felix Tătaru, unul dintre oamenii de bază ai Superteach este, conform siteului Cuvântul Ortodox, „un apropiat al Mănăstirii Sihăstria Putnei”.

De altfel, și în postarea de pe pagina Superteach, pe fundal se vede vorbindu-le cursanților, la „training”, ceea ce pare a fi un călugăr (foto principal).

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

 1. Uimitor cum de ani de zile, un ieromonah ca Hrisostom de la Sihăstria Putnei (care apare în poza principală), consilier educațional pe la Mitropolia Iași și doctor în teologie la Vatican, împrăștie „boala” lui Harari și alte boli de pe la mormoni, nestingherit, prin astfel de traininguri și învățăcei prin toată țara. Bineințeles cu suportul starețului său și a finanțatorilor progresiști, openmainzi. Plus, influencer și co-părtaș de „cuib” progresist, ecumenist cu o lideră a școlii ortodoxe din Iași, la această instituție unde își pun aplicare ideologiile. Ortodoxia fără frontiere!!!

 2. Poate pare putin dubios, dar sa nu ne grabim la concluzii.
  Staretul de la Sihastria Putnei e un om de rugaciune si cu discernamant.

  • nu e nimic dubios, banii n-au miros domne, ce daca sunt pe filiera sorosist globalista, mai ales ca acum sunt si digitali, iar bitii se stie ca sunt curati.
   Dracu a intrat serios in biserica in ultimii ani, dar prea putini vad si mult mai putini indraznesc sa-i dea cu crucea-n cap.

 3. Am citit și eu ceva de perciunatul ăsta deviant. În mare parte nu are dreptate. Dar și are în unele privințe și asta-l face cu atât mai periculos. Da, da, atunci când amesteci adevrul cu minciuna iese o bombă propagandistică deosebită.

  SUNT CURIOS CUM AU REUȘIT SĂ FACĂ AȘA CEVA LA O BISERICĂ DE RIT ORTODOX. ȘI-N CEA MAI CREDINCIASĂ ZONĂ A ȚĂRII, BUCOVINA DE SUD.

 4. Emma Ràducanu, este la fel ca noi toți, un mix de civilizații. Cine poate sà spunà, vàzând figura lui George Simion dacà este mai mult european sau asiatic?

  • oricine ar putea spune, argumentele sunt multe, atat de ordin vizual cat si al istoricului personajului, si a acolitilor lui,, dar
   multora le place sa creada ca astia s-au convertit la romanism si ortodoxie asa cum se transfera fotbalistii de un club la altul, pupand steagul si jurand ca de mici sunt suporterii noului club.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate