duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEGheorghe Piperea, după procentul 0,9% atei de la recensământ: 99,1% sunt, mai...

Gheorghe Piperea, după procentul 0,9% atei de la recensământ: 99,1% sunt, mai mult sau mai puțin, religioși. Asta este singura veste bună de la INS – mult timp de acum încolo, progresismul neo-marxist nu are șanse pe aici

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat primele rezultate provizorii ale Recensământului 2022, recent date publicității de către INS. Conform acestuia, marea problemă a României o constituie numărul scăzut al persoanelor cu educație superioară.

„Întrerupem acest program de voie cu o mică știre extrasă din publicarea rezultatelor (parțiale) ale eșuatului referendum* din 2022. Cică suntem 19 milioane, rezidenți. În 10 ani am scăzut demografic cu 1,1 milioane. Să vedem acum reflecția acestei cifre în datele de la Autoritatea Electorală Permanentă și de la MS.

Au studii medii 43,5% dintre cetățenii români și 16% studii superioare. Restul au studii oprite la nivel gimnazial sau primar ori sunt analfabeți. De aici rezultă toate problemele României, actuale și pe termen mediu. Un președinte real și o clasă politică rațională ar trebui ca, 50 de ani de acum încolo să aloce 10% din PIB educației și cercetării. Ăsta ar trebui să fie proiectul nostru de țară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

(în iunie 2022 descopeream, din cifre oficiale, că, în decurs de 10 ani, nu mai puțin de 1,5 milioane de oameni abandonaseră studiile la vârste de sub 15 ani)”, a declarat avocatul.

În ceea ce privește veștile bune, cea mai importantă ar fi că 99,1% dintre români se declară religioși.

„Cifra aceasta este cea mai șocantă: 0,9% dintre cetățenii români sunt atei, agnostici sau fără religie. Țineți-vă bine: 99,1% sunt, mai mult sau mai puțin, religioși. Dintre cei care au răspuns întrebării (16,5 mil), mai mult de 85% sunt ortodocși. Asta este singura veste bună de la INS – mult timp de acum încolo, progresismul neo-marxist nu are șanse pe aici.

*reamintesc că peste 3 mil oameni au rămas ne-recenzați, datele despre ei fiind estimate de INS, deci ne-fezabile”, a notat Piperea pe Facebook.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

 1. “România educată ” are alocate fonduri de 3.2% din PIB- a crescut ceva dar cred că nu suficient. Tot cu buda-n fundu’ curții și noi ne dăm rotunzi.
  Nu că o toaletă ne-ar ajuta să învățăm ceva, dar nivelul educației, cu un asemenea procent, se duce la vale .
  Pe de altă parte, pe-acolo pe unde ceea ce face popa se apropie tare de ceea ce zice popa, România rămâne în continuare educată. Doamne ajută!

 2. 99% religiosi nu inseamna nimic. De fapt sunt 100% religiosi caci si ateii au credinta lor, in inexistenta lui Dumnezeu. Nici ortodocsi declarati 85% nu inseamna nimic in conditiile in care la referendumul pt familie au fost 20%, aia era o minima marturisire de credinta , deci crestini adevarati probabil 5%, majoritatea intra in biserica doar la botez si la inmormantare. S-a vazut realitatea si in pandemie cand bisericile s-a golit din cauza virusului ideologic. Ca sa nu ne mai imbatam cu apa chioara

  • Nu e chiar așa. Comparați cu lumea occidentală, cu Rusia, cu cine vreți. Acolo, procentele de atei sunt mult mai mari. De ce nu se declară și ăia credincioși, că doar e simplu? La referendum nu se verifică afirmațiile oamenilor și tocmai de-aceea pot să spună orice. Faptul că 99% dintre români si-au declarat, liberi, afilierea religioasă, înseamnă că sunt conștienți – intr-un nivel mai mare sau mic – de prezența lui Dumnezeu în viață. Și nu e puțin lucru, mai ales în contextul în care sunt bombardați de necredință.

   Niciodată, dar niciodată în istorie, nu s-a dus tot poporul la biserică. Ci doar unii. Hai să nu ne dăm singuri în cap.

  • Conteaza mult si bagajul istoric. Spatiul sovietic nu a fost omogen religios ca la noi, iar in vest sunt de 1000 de ani in erezie, deci eu zic ca noi aveam alte premise decat altii, dar majoritatea dintre noi am ales sa apostaziem in fapt, chiar daca din gura ne dam urmasii Sf Andrei. Atitudinea asta e paguboasa, caci ne adoarme constiinta si vigilenta. Mai bine sa te crezi necredincios decat sa te culci pe o ureche ca pe noi nu ne afecteaza marxismul, si in timp ce dormim in pantaloni sa ne trezim cu mortu-n casa. Parerea unor parinti romani apreciati este ca ne-o vor lua inainte multi dintre paganii de alte neamuri pe ultima suta de metri tocmai pe fondul acestei atitudini a noastre. Unii zic ca 50 de ani de comunism nu ne-au distrus religios cat ultimii 30 de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE