joi, februarie 22, 2024
ȘTIRISe adeverește profeția lui Mirel Palada din mai? După Germania și Portugalia...

Se adeverește profeția lui Mirel Palada din mai? După Germania și Portugalia și în Franța a venit un nou „val de infectări”

Franța se confruntă cu un nou val de infecții, alimentat de noi variante ale bolii, a declarat miercuri Alain Fischer, șeful vaccinării în Hexagon.

Acesta nu are niciun dubiu că a reapărut un nou val al pandemiei în țară și cere reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție în transportul public.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Noile infecții au crescut constant de la sfârșitul lunii mai în Franța, media pe 7 zile a cazurilor noi zilnice aproape că s-a triplat între cifra de 17.705 din 27 mai și cea de 50.402 de marți, potrivit Reuters.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu toate acestea, media este 7 ori mai mică decât recordul de 366.179 atins la începutul anului.

Numărul persoanelor spitalizate a scăzut sâmbătă la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni, de 13.876, dar a crescut cu 458 în ultimele trei zile, ajungând la 14.334, un maxim al ultimelor aproape trei săptămâni.

Alte țări europene, în special Portugalia, înregistrează, de asemenea, o creștere, din cauza a două noi subvariante Omicron BA.4 și BA.5, care, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, sunt susceptibile de a deveni dominante în regiune. Portugalia este una dintre cele mai vaccinate țări din lume, cu peste 98% din cetățeni care au luat cel puțin o doză de ser.

Variantele nu par să implice un risc mai mare de îmbolnăvire severă decât alte forme de Omicron, dar, întrucât sunt ceva mai infecțioase decât acestea din urmă, ar putea duce la o creștere a spitalizărilor și a deceselor, a declarat ECDC.

O situație asemănătoare s-a înregistrat și-n Germania. Săptămâna trecută, Ministrul Sănătății din această țară a spus că un nou val de infectări „este de așteptat”. A doua zi după această declarație, Karl Lauterbach a revenit și a zis că noul val este deja „o realitate”.

Lauterbach a îndemnat persoanele vulnerabile să-și facă și a patra doză de vaccin, scrie AFP.

„Valul anunţat pentru vară a devenit din păcate realitate”, a declarat oficialul german pentru cotidianul Rheinische Post. ”Aceasta înseamnă mai puţină relaxare în următoarele săptămâni”, a mai atenţionat el.

După ce numărul cazurilor de COVID-19 scăzuse în mai şi Germania a renunţat în primăvară la majoritatea măsurilor de distanţare socială, cifrele noilor contaminări cresc în prezent rapid.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 92.344 de noi cazuri de COVID-19, după ce marţi autorităţile sanitare germane anunţaseră că rata de incidenţă a crescut mai mult decât dublu în într-o săptămână, de la 199,9 la 447,3 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, miercuri acest indicator urcând la 472,4.

Numărul persoanelor spitalizate la ATI creşte de asemenea, chiar dacă încă este mult sub cel de la începutul anului.

Un motiv al noii înmulţiri a cazurilor de COVID-19 ar putea fi răspândirea subvariantei BA.5 a variantei Omicron a coronavirusului. „Pentru că varianta actuală a virusului se transmite mai uşor şi aproape toate măsurile de precauţie au încetat, sosirea verii are puţin efect anul acesta” asupra diminuării circulaţiei COVID-19, a explicat ministrul german al sănătăţii.

El le-a recomandat persoanelor vârstnice şi celor cu comorbidităţi să facă doza a patra de vaccin anti-COVID-19 cât mai repede. „Aceasta nu protejează complet împotriva unei infecţii, dar permite evitarea formelor grave de boală”, a amintit ministrul Karl Lauterbach, care a recomandat de asemenea purtarea măştii în spaţiile închise. În prezent masca mai este obligatorie în Germania doar în mijloacele de transport public.

Pe 11 mai, sociologul Mirel Palada scria că „la toamnă vor scoate din nou criza Covid de la naftalină, pe măsură ce criza din Ucraina își va pierde din puterea de a genera frică socială”

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE