duminică, iunie 4, 2023
ACTUALITATESuedia renunță la majoritatea restricțiilor pandemice. Se poate intra în țară fără...

Suedia renunță la majoritatea restricțiilor pandemice. Se poate intra în țară fără certificat sau test

Suedia a renunțat miercuri la cele mai multe dintre restricțiile legate de Covid-19, la scurt timp după ce țara vecină Danemarca a luat o decizie similară, informează DPA, preluată de Agerpres.

Nu mai sunt în vigoare restricții referitoare la programul de funcționare al restaurantelor și barurilor, unde nu se vor mai aplică nici regulile de distanțare socială. De asemenea, autoritățile renunță la limitarea numărului maxim de persoane cărora li se permite participarea la evenimente și reuniuni.

Totodată, Suedia renunță la purtarea măștii în spații aglomerate sau în mijloacele de transport. Regulile au fost relaxate și pentru anumite categorii de persoane care călătoresc în Suedia. Cetățenii Uniunii Europene nu trebuie să mai prezinte dovada vaccinării împotriva Covid-19 sau a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test pentru depistarea virusului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Tot ce a rămas sunt recomandările și câteva măsuri strict pentru categoriile vulnerabile. Autoritățile suedeze recomandă persoanelor peste 12 ani să se vaccineze, iar pentru persoanele vulnerabile, măsurile vor rămâne în vigoare în unități sanitare și de îngrijire, precum și în căminele de bătrâni.

De altfel, mai multe țări europene au început să renunțe cu totul la restricții, considerând că pandemia s-a încheiat, iar virusul este controlabil și se manifestă prin forme mai ușoare. Marea Britanie a anulat toate restricțiile, nemaifiind nevoie nici măcar de mască. În Finlanda, guvernul a adoptat recent aceeași măsură.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate