Majoritatea părinților din România nu s-au vaccinat, vor școală cu prezență fizică și nici nu doresc să-și vaccineze copiii, relevă rezultatele unui chestionar realizat de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP), informează un comunicat de presă.
Conform FNAP, la chestionar au răspuns peste 35.000 de persoane, majoritatea din mediul urban. Reamintim că AP a îndemnat la boicotarea acestui chestionar.
Astfel, 47,9% dintre respondenți au declarat că nu sunt vaccinați, în timp ce 43,2% au răspuns contrariul. Restul nu au dorit să răspundă la această întrebare.
Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media
Dintre cei care au declarat că nu sunt vaccinați, doar 5% intenționează să se vaccineze. 46% nu sunt de acord să se vaccineze, 40,1% nu sunt încă deciși, iar 8,7% nu se pot vaccina deoarece au contraindicații.
O majoritate covârșitoare a declarat că nu și-au vaccinat copiii și nici nu doresc să o facă. Astfel, 87,6% dintre respondenți menționează că nu au copilul vaccinat împotriva SARSCoV-2. Doar 7,3% afirmă că şi-au vaccinat copilul iar 5,1% nu au dorit să răspundă.
Referitor la intenția de vaccinare a propriului copil, dintre părinţii care au declarat că nu şi-au vaccinat până acum copiii, un procent de 55,1% afirmă că nu doresc să ȋl vaccineze, 14,9% spun că nu ȋi pot vaccina deoarece nu există vaccin pentru categoria de vârstă a copilului, şi 2,5% susţin că nu doresc să-l vaccineze deoarece are contraindicaţii. Doar un procent mic, de 4,1%, sunt părinţi care declară că intenţionează să-şi vaccineze copilul.
Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media
88,6% dintre părinţi consideră că pe data de 13 septembrie cursurile pot ȋncepe cu prezenţă fizică, doar 6% considerând că orele de curs trebuie să se desfăşoare online.
Referitor la capacitatea unităţii de ȋnvăţământ pe care o frecventează copilul de a asigura respectarea măsurilor igienico-sanitare impuse de situaţia pandemică, 79,8% dintre părinţi au răspuns afirmativ şi doar un număr de 8,7% dintre ei au răşpuns negativ. Un procent de 11,5%, nu ştiu sau nu au dorit să răspundă la această ȋntrebare.
Referitor la rata incidenţei ȋmbolnăvirilor până la care cursurile pot continua cu prezenţa fizică, 77,4% dintre respondenţi consideră că pot continua ȋn sistem faţă ȋn faţă până la o rată de 6 la mie, fapt care ȋntăreşte procentul de la ȋntrebarea anterioară unde 79,8% dintre părinţi consideră că şcoala este un mediu sigur.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media
54,4% dintre respondenţi consideră că, atunci când incidenţa numărului de ȋmbolnăviri depăşeşte pragul de 6 la mie, toţi elevii trebuie să continue cursurile cu prezenţa fizică, 35,5% consideră că nici un elev nu trebuie să mai meargă fizic la şcoală iar 10,1% consideră că doar elevii vaccinaţi ar trebui să mai urmeze cursurile cu prezenţa fizică.
Părinţii respondenţi consideră ȋntr-un procent de 36,6% că la apariţia unui caz de ȋmbolnăvire ar trebui testaţi toţi elevii din clasă cu teste noninvazive, 21,1% menţionează că elevii ar trebui testaţi cu orice tip de teste, ȋn timp ce 31,8% dintre părinţii care au răşpuns la chestionar nu doresc testarea elevilor din clasa respectivă la apariţia unui caz de ȋmbolnăvire
Referitor la implementarea unei măsuri de testare periodică a elevilor, 48,8% dintre respondenţi consideră că nu este nevoie de testare periodică, 27,7% consideră că este nevoie de testare cu teste noninvazive, 14% menţionează că este nevoie de testare cu orice tip de teste iar 9,6% dintre părinţii respondenţi nu ştiu sau nu au dorit să răspundă.
Referitor la intervalul de timp la care să se facă testarea elevilor, 34,2% dintre părinţii care susţin necesitatea testării periodice a elevilor afirmă că aceasta ar trebui efectuată săptămânal, 26,1% susţin că testarea trebuie făcută lunar, iar 22,7% cred că ar trebui făcută la 2 săptămâni. Remarcăm procentul mic de 6,3% al părinţilor care consideră că testarea trebuie făcută la 72 de ore
“Reamintim că AP a îndemnat la boicotarea acestui chestionar.” AP se refera la alt formular, nu la acest sondaj de opinie
Este civilizatia altceva decat indepartarea de Adevar? Este altceva decat superficialitate si forma fara fond? Civilizatia aduce cu sine comoditate, hedonism, atrofierea spiritului si pierderea instinctului de supravietuire.
Daca a fi civilizat inseamna a renunta la Libertate atunci ma bucur ca sunt “necivilizat”. Fabula “Cainele si lupul” exprima cel mai bine situatia in discutie.
P.s. Avertisment pentru ministrii de carton ai “sanatatii” si “educatiei”: Lasati copiii sa respire liber si sa se bucure de copilaria lor!
Romania este plina indivizi pentru care obedienta primitiva fata de ideologii de import inseamna civilizatie ,cu creiere incinse care,in frustrarea lor,se viseaza dictatori.Rezerva de cadre a Noii Resetari .Inaintasii ideologigi ai astora au sustinut in tara noastra stalinismul si l-au creat pe Ceausescu.
Primate necivilizate. Macar de si-ar plati singuri spitalizarea cand ii rapune covidul
De ce? Oamenii aceia si-au plătit dările către stat, au dreptul la tratament. Cine plătește, acela decide.