miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATESuedia | Premierul solicită intervenţia Armatei într-o serie de violenţe cauzate de...

Suedia | Premierul solicită intervenţia Armatei într-o serie de violenţe cauzate de imigranţi. Autorităţile sunt depăşite de situaţie

Suedia se confruntă cu un val de violenţe tot mai mare din cauza unor bande rivale. Întrucât autorităţile sunt depăşite de situaţie, premierul suedez l-a convocat pe şeful armatei pentru a discuta despre implicarea militarilor în combaterea fenomenului alarmant.

Doi bărbaţi au fost împuşcaţi mortal la o cafenea din Stockholm, în timp ce o tânără de 25 de ani a murit în urma unei explozii. În total, doar în această lună, 12 oameni au fost ucişi din cauza violenţelor, cel mai mare număr din 2019. Şeful Executivului a precizat că situaţia este fără precedent şi a acuzat faptul că tot mai mulţi copii şi oameni nevinovaţi sunt prinşi la mijloc în violenţele declanşate de bande. Principala cauză a fenomenului ar fi imigraţia, a mai susţinut şeful executivului suedez, transmite Reuters.

El a criticat politicile naive practicate de guvernele anterioare în domeniul imigraţiei, dar şi eşecul integrării unor imigranţi în societate.

La începutul săptămânii, două explozii puternice au avut loc într-un cartier, la vest de capitală. Cel puţin trei persoane au fost rănite, iar clădirile au fost serios avariate.

Presa suedeză a relatat că ambele explozii sunt legate de disputele dintre două bande criminale. Este vorba despre o bandă condusă de un bărbat cu dublă cetăţenie turco-suedeză, care trăieşte în Turcia, şi un fost adjunct de-al său. Drogurile şi armele reprezintă mărul discordiei dintre cele două grupări criminale.

Amintim că anul trecut, Suedia a fost zguduită de o serie de revolte provocate de persoane cu convingeri islamice, descrise de autorități drept de o violență „fără precedent în istorie”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. “Autorităţile sunt depăşite de situaţie”
    Păi nu autorităţile au acceptat ca Suedia să fie invadată de străini?!?
    Aşa că nu merită a fi numite autorităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE