ACTUALITATEBucurești: A fost sfinţit monumentul dedicat primelor victime din decembrie 1989. Cum...

București: A fost sfinţit monumentul dedicat primelor victime din decembrie 1989. Cum s-a închinat Primarul Nicușor Dan FOTO

Monumentul dedicat primelor victime ale evenimentelor din decembrie 1989 din București a fost sfințit luni seară de un sobor de preoți, în prezența seniorilor Ligii Studenților, a Primarului General Nicușor Dan și a altor oficialități.

Monumentul a fost amplasat în faţa sălii Dalles din apropierea Pieţei Universităţii. Cei 13 tineri care au murit în fața Sălii Dalles (6 striviţi de un camion militar şi 7 împuşcaţi) au fost: Mihai Lucreţiu Gîtlan, Mioara Luiza Iancu Mirea, Radu-Alexandru Ionescu, Gheorghe Cornel Baldovin, Mariana Cristea Mirea, Vinerian Bădoi, Robert Bacalu, Andrei Eugen Radu, Ruxandra Mihaela Marcu, Mihai Scurtu, Florin Corneliu Baban, Violeta Dorina Brad, George Cristian Stanciu.

Tot în memoria lor, a fost oficiată o slujbă de pomenire. La eveniment a fost prezent și primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, care a adus un omagiu primelor victime ale Revoluției din decembrie 1989.

Evenimentul comemorativ din fața sălii Dalles a fost organizat de Asociația „21 decembrie 1989” și Seniorii Ligii Stundeților, în colaborare cu Arhiepiscopia Bucureștilor.

Primarul Nicușor Dan a participat la toate momentele evenimentului, inclusiv la pomenire, fiind suprins de fotoreporterul Basilica.ro, Mircea Florescu, în timp ce se închina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite