ACTUALITATEBucurești: A fost sfinţit monumentul dedicat primelor victime din decembrie 1989. Cum...

București: A fost sfinţit monumentul dedicat primelor victime din decembrie 1989. Cum s-a închinat Primarul Nicușor Dan FOTO

Monumentul dedicat primelor victime ale evenimentelor din decembrie 1989 din București a fost sfințit luni seară de un sobor de preoți, în prezența seniorilor Ligii Studenților, a Primarului General Nicușor Dan și a altor oficialități.

Monumentul a fost amplasat în faţa sălii Dalles din apropierea Pieţei Universităţii. Cei 13 tineri care au murit în fața Sălii Dalles (6 striviţi de un camion militar şi 7 împuşcaţi) au fost: Mihai Lucreţiu Gîtlan, Mioara Luiza Iancu Mirea, Radu-Alexandru Ionescu, Gheorghe Cornel Baldovin, Mariana Cristea Mirea, Vinerian Bădoi, Robert Bacalu, Andrei Eugen Radu, Ruxandra Mihaela Marcu, Mihai Scurtu, Florin Corneliu Baban, Violeta Dorina Brad, George Cristian Stanciu.

Tot în memoria lor, a fost oficiată o slujbă de pomenire. La eveniment a fost prezent și primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan, care a adus un omagiu primelor victime ale Revoluției din decembrie 1989.

Evenimentul comemorativ din fața sălii Dalles a fost organizat de Asociația „21 decembrie 1989” și Seniorii Ligii Stundeților, în colaborare cu Arhiepiscopia Bucureștilor.

Primarul Nicușor Dan a participat la toate momentele evenimentului, inclusiv la pomenire, fiind suprins de fotoreporterul Basilica.ro, Mircea Florescu, în timp ce se închina.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...