duminică, ianuarie 29, 2023
ACTUALITATEInstanța respinge cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată din închisoare. Decizia...

Instanța respinge cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată din închisoare. Decizia nu este definitivă

Judecătoria Sectorului 5 a respins, marți, ca fiind neîntemeiată, cererea de eliberare condiționată depusă de fostul lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, informează Agerpres.

Decizia instanței nu este însă definitivă, iar acesta poate face contestație. Dacă se definitivează răspunsul negativ, atunci Liviu Dragnea are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare condiționată la sfârșitul lunii iunie.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiționată formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiționată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 27.04.2021.”, se arată în hotărârea instanței.

Procurorul lui Dragnea a întărit argumentația instanței de judecată, spunând că acesta „nu și-a schimbat atitudinea”, iar „pedeapsa nu și-a atins scopul”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Instanța trebuie să se raporteze la persoana condamnatului, nu la criterii abstracte. Se cunoaște că persoana condamnată are o educație, spunem noi, înaltă, deci conduita lui în penitenciar este una normală. Programele la care a participat sunt destinate persoanelor cu o educație precară. Faptul că el consideră că pedeapsa este injustă, politică denotă că nu și-a schimbat atitudinea. Atât timp cât se neagă însăși temeinicia condamnării și se invocă imixtiuni politice, este evident că petentul condamnat nu își atribuie nicio culpă, motiv pentru care noi considerăm că pedeapsa nu și-a atins scopul. Ați întrebat ce ar trebui să facă – să își asume condamnarea.”, a afirmat procurorul.

În contrapondere, avocatul său, Flavia Teodosiu, a spus că fostul lider social-democrat îndeplinește toate condițiile pentru a fi eliberat înainte de termen.

„Ne aflăm în fața unei cereri de liberare condiționată pe articolul 59 din vechiul Cod penal: a fost stăruitor în muncă și a dat dovezi temeinice de îndreptare. Atributul dumneavoastră esențial este să constatați îndeplinirea condițiilor. (…) A fost izolat, i s-a permis să iasă la aer o oră pe zi din 24. Între iulie și februarie a urmat o serie lungă de plângeri. Nu au fost aplicate soluțiile, deși definitive. Se impune compensarea cu zilele de muncă pentru perioada în care nu i s-a permis să muncească. Inclusiv dreptul la sănătate i-a fost încălcat. A fost carantinat de trei ori, o dată în decembrie și de două ori ulterior, deși avea teste negative. Comisia a constatat în unanimitate că a avut o atitudine pozitivă. A achitat prejudiciul din dosar. Aveți la dosar o societate care îl va încadra în muncă. (…) Să nu uitați că suntem în Săptămâna (…) înainte de Paște.”, a afirmat Flavia Teodosiu.

În raportul întocmit de Comisia de liberare condiționată de la Penitenciarul Rahova scrie: „Deținutul a avut un comportament în general pozitiv, a beneficiat de mai multe recompense și o singură sancțiune, care ulterior a fost anulată.”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Liviu Dragnea a participat online, prin videoconferință, la procesul său. „Îndeplinesc condițiile [pentru eliberarea condiționată]. Am stat destul în penitenciar, nu reprezint un pericol pentru societate. Pot face bine.”, a declarat acesta.

Fostul lider al PSD a avut parte de câteva tensiuni cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii. Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. E un abuz făcut de o judecatoare hastag rezist. De-aia nu vor sclavii ăștia din Justiție Legea răspunderii magistraților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate