joi, mai 23, 2024
ACTUALITATESuedia le recomandă vârstnicilor să nu se mai izoleze, din cauza efectului...

Suedia le recomandă vârstnicilor să nu se mai izoleze, din cauza efectului negativ asupra sănătății mintale

Guvernul suedez le-a transmis, joi, persoanelor vârstnice că nu mai este necesar să se autoizoleze, din cauza impactului negativ al izolării asupra sănătăţii mintale a celor în cauză, transmite Reuters, citată de Agepres.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în contextul în care multe state europene impun noi și noi restricții în lupta cu pandamia.

În Suedia însă, Agenţia de sănătate publică afirmă că nu a găsit dovezi că ar exista un al doilea val al epidemiei.

Potrivit Agenţiei, odată cu ratele de infectare mai scăzute, o mai bună cunoaştere despre cum trebuie abordată boala şi un sistem de sănătate care nu se mai află sub aceeaşi presiune ca în primăvară, vârstnicii ar trebui să urmeze acum recomandările generale adresate tuturor suedezilor.

Acestea includ evitarea adunărilor numeroase, rămânerea la domiciliu la primele semne de boală şi păstrarea distanţei fizice.

„Viaţa de zi cu zi nu poate fi aşa cum era înainte de pandemie. Însă există multe moduri de a trăi care nu înseamnă simpla supravieţuire”, a spus ministrul Lena Hallengren.

Este cunoscut faptul că Suedia a ales o abordare diferită faţă de majoritatea statelor europene în lupta cu pandemia, mizând pe conformarea voluntară a cetăţenilor faţă de distanţarea socială.

Suedia a raportat până acum în jur de 107.000 de cazuri de infectare şi 5.900 de decese. Miercuri au fost anunţate 975 de infectări şi şapte decese, mult sub statisticile de la vârful epidemiei în primăvară, dar peste bilanţurile din timpul verii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE