vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEOmicron, începutul sfârșitului pandemiei? Un reputat profesor și cercetător este de această...

Omicron, începutul sfârșitului pandemiei? Un reputat profesor și cercetător este de această părere

Omicron ar putea însemna sfârșitul pandemiei, crede Prof.Dr. Julian Tang, profesor de Științe respiratorii la Universitatea Leicester.

Această predicție se bazează pe faptul că, deși Marea Britanie cunoaște un număr recorde de infectări – 122.000 vineri – spitalizările se mențin la un nivel redus. Diferența față de anul trecut, când numărul internărilor era mai mare, este evidentă.

„Sentimentul meu este că această variantă este primul pas într-un proces prin care virusul se adaptează la populația umană pentru a produce mai multe simptome benigne”, spune dr. Julian Tang. „Într-un fel, este în avantajul virusului dacă îi afectează pe oameni într-un mod în care să nu se îmbolnăvească prea mult – pentru că atunci se pot plimba și se pot amesteca în societate și răspândesc virusul și mai mult.”

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media

Unii oficiali din domeniul sănătății au prezis că Covid-19 ar putea ajunge să se comporte ca gripa, care necesită un nou vaccin pentru a face față noilor tulpini care apar în fiecare an, scrie The Guardian. Cu toate acestea, profesorul Martin Hibberd, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, susține că coronavirusurile – ca și cele care deja provoacă răceli obișnuite – nu se comportă astfel: „Nu apar ca tulpini noi în fiecare an. Motivul pentru care răcim iarna este că imunitatea noastră la coronavirus nu durează foarte mult. Și acest virus pare să fie mai asemănător cu cei care provoacă răceli comune. Cu alte cuvinte, s-ar putea să mai avem nevoie să ne gândim să administrăm vaccinuri pentru a ne proteja împotriva Covid-19 în fiecare an, deoarece imunitatea va scădea mereu.”

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Asta nu înseamnă că ne confruntăm cu „o perioadă întunecată” în următorii cinci ani, adaugă Tang. „Cred că virusul va evolua foarte curând din tulpina pandemică și va deveni mai blând, mai transmisibil până la punctul până în punctul  în care ar putea fi nevoie să ne gândim doar la vaccinarea membrilor mai vulnerabili ai populației.”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE