ACTUALITATESlovacia | Proteste în fața Parlamentului față de o lege care prevede...

Slovacia | Proteste în fața Parlamentului față de o lege care prevede măsuri diferențiate pentru vaccinați și nevaccinați: Opriţi coronafascismul

Sute de persoane au protestat în fața Parlamentului Slovaciei, vineri 23 iulie, în timpul dezbaterii unui proiect de lege care prevede noi măsuri pentru persoanele vaccinate și pentru combaterea pandemiei de covid, scrie Slovak Spectator.

Protestatarii, care au scandat „Gestapo” „Cedați Parlamentul” sau „Opriți coronafascismul”, obiectează la unul dintre amendamentele care permit Guvernului să diferențieze între vaccinați și nevaccinați.

De asemenea, Ministrul Sănătății a propus folosirea Certificatului Verde al UE ca alternativă la sistemul național de alertă Covid. Practic, asta ar însemna folosirea Certificatului Verde în loc de test negativ la intrarea în anumite locații, cum ar fi restaurantele.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vineri, protestatarii au blocat intrarea în clădirea Parlamentului și au încercat să intre. Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene, un ofițer fiind rănit.

Reamintim că un politician influent din Slovacia, fostul premier Robert Fico, s-a exprimat public împotriva vaccinării. De-asemenea, președintele Parlamentului, Boris Kollar, se opune măsurilor care discriminează între vaccinați și nevaccinați.

Proteste similare au avut loc și-n Franța și Grecia. În Italia s-a protestat împotriva obligativității Certificatului Verde.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. Așteptăm intervenția patrioților din toate statele europene in lupta contra noi dictaturi de la UE.deja au murit din cauza vaccinului prea mulți oameni,asta nu este holocaust?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT