ACTUALITATESUA | Statele care obligă cetățenii să poarte masca au o rată...

SUA | Statele care obligă cetățenii să poarte masca au o rată mai mare de infectare decât Florida, unde acest lucru nu este obligatoriu

În SUA, statele care impun purtarea măștii în mod obligatoriu raportează mai multe cazuri de Covid-19 pe cap de locuitor decât Florida, unde purtatul sau nu a măștii ține de libera alegere, relatează Breitbart.

Guvernatorul J.B. Pritzker (democrat) a reinstituit obligativitatea la sfârșitul lunii august, care impune tuturor rezidenților din Illinois mai în vârstă de doi ani să poarte o mască în interior, indiferent de statutul de vaccinare. Cu toate acestea, acest lucru nu pare să împiedice răspândirea virusului.

Potrivit New York Times, Illinois raportează o medie zilnică de 4.661 de cazuri, sau 37 la 100.000. Aceasta reflectă o creștere de 45% în ultimele două săptămâni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Oregon a renunțat la obligativitatea purtării măștii în aer liber săptămâna aceasta, cerând-o doar în spațiile interioare. Totuși, raportează o medie zilnică de 806 cazuri, sau 19 pe cap de locuitor.

În octombrie, administrația guvernatorului Michelle Lujan Grisham (democrat) din New Mexico a extins ordinul ce impune purtarea măștii în mod obligatoriu la nivel de stat. Cu toate acestea, până sâmbătă, a raportat o medie zilnică de 1.406 cazuri, sau 67 pe cap de locuitor, reprezentând o creștere de cinci procente în ultimele două săptămâni.

Hawaii este singurul stat cu un mandat de mască în vigoare care se apropie de Florida, raportând o medie zilnică de șapte cazuri la 100.000. Florida, unde masca nu este deloc obligatorie, are cea mai scăzută rată de infectare din țară, raportând 6 cazuri la 100.000 de oameni.

„Niciun guvern nu ar trebui să te oblige să faci asta. Este alegerea ta. Dacă asta este ceva ce crezi că îți oferă protecție, nimeni nu îți va spune nimic. Dar asta nu ar trebui, în niciun caz, să fie obligatoriu”, a spus guvernatorul DeSantis în august, apărându-și credința de mult timp și remarcând că „chiar și unii dintre acești experți recunosc acum, cu un virus aerosolizat, o bucată de pânză nu funcționează pentru a opri aerosolii”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate