ACTUALITATESUA | Pfizer cere undă verde să vaccineze și copiii de 5...

SUA | Pfizer cere undă verde să vaccineze și copiii de 5 – 11 ani

Giganții Pfizer și BioNTech au cerut regulatorilor americani în sănătate să dea unde verde vaccinului Covid-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Vaccinul ar putea fi disponibil în câteva săptămâni. Companiile au anunțat că au depus aplicația către Food and Drug Administration. FDA ar putea să dea undă verde la vaccin înainte de noiembrie, ceea ce ar însemna că toate cabinetele pediatrice, școlile și alte instituții ar putea primi dozele chiar înainte de Halloween, scrie Wall Street Journal.

FDA deja a programat o masă rotundă cu experți, pentru a vedea dacă data de 26 octombrie e potrivită. FDA nu are în protocol aceste mese rotunde cu experții, dar, de obicei, le ține, totuși.

Dacă vaccinul va fi autorizat, copiii de vârstă mică vor primi vaccinul în mai puțin de trei săptămâni, întocmai ca adolescenții și adulții, doar că în doze mai mici. Deși nimic nu se știe cu exactitate, oficialii în sănătate publică și școlile au început pregătirile. Experții în Sănătate spun că vaccinurile vor fi administrate în anumite școli, cabinete pediatrice și câteva farmacii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Departamentele de Sănătate Publică și școlile au experiență cu administrarea vaccinurilor, pentru că, de obicei, ele sunt cele care le administrează și pe celelalte, dar, în privința vaccinului Pfizer, condițiile specifice de păstrare ar putea pune ceva probleme.

Oficialii giganților pharma spun că demersul lor de a aplica pentru vârstele mai mici vine după ce au observat că vaccinul dă un răspuns puternic al sistemului imunitar. Studiile au fost făcute pe subiecți tineri, într-una din ultimele faze ale proiectării vaccinului.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

FDA a parcurs, deja, documentația înaintată de Pfizer în septembrie. Totuși, companiile trebuia să mai pună la dispoziție și alte informații – birocrație care ar întinde termenul-limită de la care copiii are putea primi vaccin până în noiembrie.

În Statele Unite, copiii sunt printre ultimele grupe de vârstă care-și așteaptă rândul la vaccinare. Ei prezintă un risc mai scăzut la boală sau spitalizare decât adulții, spun experții, dar mai mulți copii au ajuns la spital în ultimele săptămâni decât în primele faze ale pandemiei, asta, spun ei, din cauza contagiozității extrem de ridicate a tulpinii Delta.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...