miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEParlamentul Ungariei a ales în premieră un președinte femeie: fostul ministru al...

Parlamentul Ungariei a ales în premieră un președinte femeie: fostul ministru al familiei de la Budapesta

Parlamentul de la Budapesta a ales joi, pentru prima dată, o femeie la președinția Ungariei. Katalin Novak a fost aleasă pentru un mandat de cinci ani, cu sprijinul voturilor partidului conservator Fidesz, care guvernează în frunte cu Viktor Orban, relatează Reuters.

Aceasta a fost ministru al Familiei și vicepreședinte al partidului Fidesz, până anul trecut în noiembrie. Are studii economice, de drept și administrație publică, în Ungaria și Franța, a trăit în SUA, Franța și Germania și vorbește engleza, franceza, germana și spaniola.

Ea își va prelua mandatul la 10 mai, a primit 137 de voturi pentru din cele 188 exprimate (dintr-un număr total de 199 de deputați), în timp ce candidatul opoziției, Peter Rona, a primit 51 de voturi.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În primul ei discurs în calitate de președinte ales, Novak a promis să fie „o bună șefă de stat care să apere familia ca fundament al suveranității”. Totodată, aceasta a numit conflictul militar inițiat de Rusia în Ucraina ca fiind „inacceptabil”.

Predecesorul ei, președintele János Áder, este cel care a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon din 1920, prin care Unirea Transilvaniei cu România se oficializa la nivelul recunoașterii internaționale.

„În mintea maghiarilor s-a întipărit adânc atât agresiunea marilor puteri, cât şi trauma Trianonului, motiv pentru care noi știm exact de ce anexarea Crimeii reprezintă o rană atât de sensibilă pentru poporul ucrainean. (…) Maghiarii nu au uitat, nici după un secol, că au ajuns, atunci, să fie minoritari, că li s-au luat școlile și s-a făcut tot posibilul pentru ca învățământul în limba maternă să fie desființat”, a spus fostul șef al statului ungar.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Katalin Novak a trait prea mult in afara Ungariei. Viata ei in SUA, Franta, Germania trebuie sa determine mari rezerve din partea electoratului. In general cei ca ea sunt racolati de cei care conduc lumea. Pentru toti care dispar din tara de bastina si reapar dupa un timp se impune intrebarea fireasca: Cine i-a determinat sa se intoarca si de ce? Sunt exemple destule si pe la noi care le-am vazut toti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate