ACTUALITATESUA: O mamă este furioasă după ce autoritățile au decretat că bebelușul...

SUA: O mamă este furioasă după ce autoritățile au decretat că bebelușul ei de 2 luni a murit de Covid, deși micuțul suferea de o malformație gravă

O mamă din Statele Unite este revoltată după ce autoritățile din statul Michigan au pus pe seama Covid-ului moartea bebelușului ei de două luni, informează The Detroit News.

Femeia a scris pe facebook că este foarte supărată că moartea micuțului ei a fost folosită pentru a manipula cifrele cu victimele noului coronavirus.

În realitate, conform autopsiei obținută de The Detroit News, micuțul care inițial fusese declarat mort din cauza coronavirusului, a murit de fapt, din cauza unui defect al peretului congenital cu care Hudson King (foto) s-a născut.

„Sunt așa de furioasă. Dacă ați auzit că raportul statului Michigan asupra victimelor Covid, poate ați auzit că un bebeluș de 2 luni a murit de Covid. Trebuie ca toată lumea să știe că fiul meu nu a murit de covid. Conform autopsiei (care mi s-a citit la telefon, încă nu am primit-o pe mail) copilul meu a suferit o perforație intestinală și o infecție din cauza…legată direct de gastroschisis. Sunt așa de furioasă. Sunt furioasă pe Guvern pentru că încearcă să distorsioneze cifrele și pentru că mi-a transformat bebelușul într-o statistică pentru a a-și avansa agenda proprie, în timp ce familia mea suferă”, a scris ea pe facebook, conform The Detroit News.

Gastroschisis este o malformație în care copilul are intestinele localizate în afara corpului, conform siteului clinicii Regina Maria. 

Bebelușul fusese desemnat săptămâna trecută de către autorități drept cea mai tânără victimă a covid-ului în statul Michigan, dar nu au fost oferite detalii despre genul sugarului, locul de origine sau alte afecțiuni anterioare.

Deși Gastroschisis fusese trecută drept cauza principală a morții, un raport ulterior de la Biroul Legistului afirma că bebelușul „a murit din cauza Covid-19”, cu care sugarul fusese depistat pozitiv pe 8 septembrie.

Copilul fusese operat imediat după naștere pentru a i se remedia defectul abdominal și s-a întors acasă abia după 2 luni de la naștere.

Pe 7 septembrie, la puțin peste o săptămână de când s-a întors acasă, bebelușul a început să vomite și să aibă diaree, a fost dus la spital unde părinților li s-a transmis că are „o viroză stomacală”, deși erau suspiciuni că suferise de perforație intestinală.

Sursa citată precizează că oficialii din Departamentul de Sănătate al SUA au transmis că moartea poate fi asociată cu Covid-19 dacă moartea intervine în maxim 30 de zile de la depistarea cu virusul, indiferent de precondițiile existente.

Cazul micuțului a declanșat un val de simpatie pentru familia acestuia, oamenii donând sume impresionante pentru ca părinții să poată organiza înmormântarea acestuia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...