ACTUALITATEStudiu | Generația „Z” e făcută din zombi. Tineri mai puțin educați,...

Studiu | Generația „Z” e făcută din zombi. Tineri mai puțin educați, mai deprimați și fără valori. Lipsa vieții religioase și excesul de tehnologie, printre cauze

Jeremy Adams, profesor în Bakersfield, California (SUA), a publicat o carte numită „Hollowed Out: A Warning About America’s Next Generation” („Un avertisment despre următoarea generație a Americii”) în care descrie în detaliu problemele tinerilor de azi și pericolele care îi așteaptă dacă continuă în același spirit.

sursă foto: Amazon

„Trebuie să ne pregătim pentru ceea ce ne așteaptă. Scriu această carte ca semnal de alarmă… Un proiect născut din îngrijorare și frustrare.”, spune autorul, conform The New York Post.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Candidat la titlul de Profesorul Național al Anului, Adams este de părere că tinerii de astăzi sunt „sterpi în ceea ce privește comportamentul, valorile și speranțele din care ființele umane au găsit în mod tradițional un scop înălțător sau chiar simplă mulțumire”.

Adams îi numește „goi pe dinăuntru”, o generație care trăiește o viață solitară, hiperconectată la tehnologie, dar neatașată de familie, religie sau comunitate.

El citează statistici care arată că rata depresiei printre adolescenți a crescut cu 63% din 2007 până în 2017, în timp ce rata de sinucid este cu 56% mai mare. În mod tragic, sinuciderea a devenit a doua cauză de deces în grupul persoanelor tinere.

Adams consideră că schimbările sunt cauzate de dizolvarea familiei tradiționale americane – ratele de căsătorie scad și numărul căminelor cu doi părinți – femeie și bărbat – este tot mai mic.

Deși studiile arată că a lua cina în familie duce la o scădere a „fumatului, consumului excesiv de alcool, consumului de marijuana, violență, probleme școlare, tulburări de alimentație și activitate sexuală” printre tineri, majoritatea studenților lui Adams spun că iau cina singuri, în fiecare seară, concentrându-se pe telefonul din mâna lor și nu pe familie.

sursă foto: The New York Post

De asemenea, Adams condamnă evaporarea vieții religioase. În timp ce doar 2% dintre americani s-au identificat drept „atei” în 1984, cifra este de 22% până în 2020.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Un profesor de religie observă că atunci când se discută despre Sf. Ap. Matei, din Biblie, mulți studenți cred că vorbește despre Matthew Perry (din serialul „Friends”).

„Religia a fost înlocuită de o cultură de masă a banalității, conformității și auto-îngăduinței, ca să nu mai vorbim de obsesia tehnologiei.”, scrie Adams.

El observă că, în anii 1970, mai mult de 50% dintre liceeni stăteau cu prietenii „în fiecare zi”, dar până în 2020 numărul scăzuse sub 33%. Liceenii moderni renunță în mod regulat la activități tradiționale, cum ar fi jocurile de fotbal de vineri seară, pentru a mânca singuri, „urmărind Netflix, Hulu sau Disney+”.

Astfel se explică de ce, în 2012, 49% dintre adolescenți au spus că modalitatea lor preferată de a vorbi este «față în față», dar în 2018 doar 32% au spus același lucru.

Studenții moderni trimit mesaje în mod constant în timpul orelor de curs, spune profesorul, sau urmăresc serviciile de streaming în timpul cursurilor online, trăind într-o stare pe care psihiatrii o numesc „atenție parțială continuă”.

Studiile arată că studentul mediu din generația „Z” utilizează cinci dispozitive electronice și are o durată de atenție de 8 secunde, ceea ce are ca rezultat „note mai mici, capacitate redusă de concentrare și performanțe academice reduse”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Jeremy Adams prezice că tinerii de astăzi vor fi nepregătiți pentru viitor. În 2014, un general american avertiza: „Calitatea persoanelor dispuse să se înroleze în armată a scăzut rapid”, 71% dintre tinerii de 17-24 de ani erau neeligibili din cauza obezității, a cazierului judiciar, a sănătății mintale sau a problemelor legate de droguri.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...