vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEProf. Petrișor Peiu spune că Guvernul Cîțu vrea să falimenteze firmele de...

Prof. Petrișor Peiu spune că Guvernul Cîțu vrea să falimenteze firmele de transport marfă, pentru a facilita concedierea șoferilor de TIR pe care Germania are nevoie să-i angajeze

Analistul Petrișor Peiu, consilier economic a doi premieri ai României, acuză Guvernul Cîțu că a asmuțit ANAF-ul asupra firmelor de transport rutier de marfă, pentru a facilita disponibilizarea șoferilor de TIR de care Germania are nevoie.

Într-un editorial publicat în Gândul, Peiu arată că inspectorii ANAF au descins la 99 de firme de transport, „Asmuțiți de fostul ministru de finanțe, Vasilică Cîțu”. Conform profesorului Peiu, care citează Profit.ro, „La 58 dintre ele s-a încheiat controlul și li se impută respectivelor companii plata a 283 de milioane de lei către buget”.

El scrie că este „evident că guvernul de la București și-a propus să omoare găina care face ouă de aur, adică să îngroape cea mai performantă ramură din economia națională, trimițând în faliment transportatorii internaționali de marfă din țara noastră. Consecința criminală a acestei decizii va fi distrugerea firmelor românești de transport transfrontalier”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ce se va întâmpla cu șoferii disponibilizați? „Întâmplător”, Germania a anunțat că are nevoie de 60-80.000 de astfel de profesioniști.

„Și ce se va întâmpla cu miile de șoferi care lucrau aici? Dacă cineva avea vreo îndoială privind adevărata motivație a guvernelor lui Klaus Iohannis, iată și dezlegarea problemei: Germania are nevoie de 60-80 000 de șoferi de TIR și nu are de unde să-i ia. O spune chiar Dirk Engelhard, Vorstandssprecher (purtătorul de cuvânt al conducerii Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung (BGL) e.V. (Asociația transportatorilor germani). Ba mai mult, Asociația Transportatorilor Rutieri Internaționali (International Road Transport Association- IRU) estimează că nevoia transportatorilor germani va crește la 185 000 de șoferi de TIR până în 2027. Se pare că salariile (2500 euro/lună!!) nu mai motivează suficient tinerii germani să se apuce de șoferie, așa că soluția nemților este simplă: să aducă șoferii altora, gata pregătiți, școlarizați și cu experiență”, a notat Peiu.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteuluiR3media.

Peiu amintește că reprezentanții României din Europa au asistat impasibili la „un veritabil act de război economic împotriva sa”. Mai precis, pe 9 iulie 2020, „Parlamentul european a votat „Pachetul Mobilitate 1”, o încălcare grosolană a principiilor fondatoare ale Uniunii (liberea circulație a bunurilor, a capitalurilor și a persoanelor). Pachetul Mobilitate 1 a fost un act îndreptat împotriva industriilor de profil a trei state membre, România, Bulgaria și Polonia”.

Analiza integrală poate fi citită aici.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Cât despre Câțu âsta, are un trecut nebjlos prin State unde probabil că a fost”făcut” prin fabricile de propagandiști ecomondialiști, numite generic și universități, unde a fost luat sub contract de vreo soroseală, mirosit pentru lipsa de caracter și pregătit pentru a fi tras cu praștia fix în vârful guvernului unde a apărut de nicăieri și unde trebuie să-și onoreze contractul cu proxenetul care l-a pregătit și înșurubat în funcție, așa că nu trebuie să ne mire că e un biden mai mic, fără cuvânt și caracter, care își vinde cu zel țara stăpânilor lui.Deșeuri de genul ăsta se propulsează cu presa, berea, micii ,șapca și găleata prin mokalandul românesc și aș propune AUR o lege care să interzică dreptul de vot celor aflați în plată la social, șomerilor și bolnavilor de meserie.Poate așa mai scuturăm ciurucurile politicii românești.

  2. Păi parcă aveau ceva importuri de supercalificați din orient, vreo un milion-fouă, n-au găsit patrujdă mii de covrigari printre ei?Doar răcneau ca diversitatea musulmană e puterea Germaniei, că.nemțoaicele au intrat în grevă uterină și acum le trebuiesc patriarhi albi inerent rasiști să le care sparanghelul cules de alți rasiști privilegiați albi anti leghrbeteu?Creștini și înapoiați?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE