ACTUALITATESondaj | PSD pe prima poziție, AUR scade la 10 procente. USR...

Sondaj | PSD pe prima poziție, AUR scade la 10 procente. USR este în declin, cu circa 9%. Ce alt partid ar mai intra în Parlament?

Ultimul sondaj politic realizat de CURS, arată situația în care se află astăzi partidele politice din țară. Potrivit acestuia, partidele de opoziție sunt în scădere, în timp ce social-democrații și liberalii își consolidează primele două poziții. Totodată, Partidul Mișcarea Populară (PMP) ar trece pragul electoral, cu 6%.

Față de studiul din luna martie, PNL a crescut trei procente, în ciuda tuturor crizelor prin care România a trecut în ultima vreme, ajungând astfel la 23%. La polul opus se află formațiuni politice precum USR și AUR, care sunt în scădere (9%, respectiv 10%).

Partidul Social Democrat (PSD) ar obține prima poziție, cu 35%, în timp ce la limita pragului electoral s-ar afla Partidul Mișcarea Populară (PMP), cu 6%, și UDMR, cu 5%. Aproape de intrarea în Parlament ar fi și Partidul Umanist (social-liberal), cu patru procente.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe ultimele poziții ale sondajului se află și alte două formațiuni politice: Partidul Ecologist Român (PER), cu 2%, respectiv Alianța pentru Patrie (APP), condusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, cu aceleași procente.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

sondaj curs

Sondajul a fost realizat pe 1067 respondenți, cu vârste de peste 18 ani, cu marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion +/-3%, la un nivel de încredere de 95%, prin metoda CATI, în perioada 19 – 26 mai.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
  Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

 1. ce mai conteaza procentele, suntem deja in comunism de minim 2 ani, cand a contat vreodata votul in comunism? Isi aranjeaza procentele dupa cum vor anumite structuri.
  Si mi-e totuna, nu prea mai este mare diferenta intre partide.

 2. Putin probabil sa fie exact, DAR: este normal ceea ce se intampla cu AUR, avand in vedere ultimele miscari din acest partid.

  Multi prieteni de-ai mei (inclusiv deputati) au parasit sau vor parasi in curand AUR.

  Principalul vinovat: Simion. Lucrurile vor iesi, treptat, la iveala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate