OPINIIȘtergerea identității naționale: pas cu pas. Episodul Mărășești

Ștergerea identității naționale: pas cu pas. Episodul Mărășești

Am fost zilele trecute într-o scurtă vizită la Mausoleul Eroilor de la Mărășești. Totul a fost civilizat, frumos, dar totuși ceva m-a impresionat negativ.

Steagul ridicat pe cel mai înalt catarg la Mausoleul ridicat „întru slava eroilor neamului” este cel al…Uniunii Europene. Da, după cum se vede și din această fotografie oficială, deasupra steagurilor românești se află cel al Uniunii Europene.

Chiar vorbeam, acolo, cu un vizitator venit de la Craiova – deh, oltenii ăștia! – că nu înțelegeam niciunul: de ce s-a ales o astfel de simbolistică? Practic, de pe șosea, se vede cum deasupra monumentului eroilor neamului românesc tronează steagul UE.

Ce treabă are Uniunea Europeană cu eroii de la Mărășești? Uniunea Europeană a fost fondată oficial abia în 1993, la peste 75 de ani de la finalul primului război mondial. S-a dus cineva să moară pentru așa ceva în 1917?

Nici vorbă! Mai ales dacă ne gândim că la Mărășești românii au luptat chiar împotriva uneia dintre țările fondatoare ale UE, Germania.

Prezența steagului unei asociații de state la locul unui monument dedicat morților unui singur popor este nepotrivită, iar arborarea lui pe catargul cel mai înalt este de-a dreptul insultătoare.

Aici nu este vorba despre Uniunea Europeană, ci despre slugărnicia noastră. Este 101% sigur că nimeni nu ne-a cerut să arborăm steagul UE la Mărășești, cu atât mai mult pe cel mai înalt catarg. A fost o inițiativă locală, menită de a arăta o supușenie ieșită din comun. O slugărnicie remarcată și deunăzi, la Kiev.

M-am uitat la imagini cu marea necropolă a eroilor francezi din primul război mondial, de la Douaumont. M-am uitat și n-am găsit decât poze în care se vede un singur steag arborat acolo: cel al Franței! Cum este și normal. Și vorbim de Franța, unul dintre fondatorii UE!

Din ce-am putut afla, în 2015, la Mărășești era numai tricolorul românesc. Ulterior au apărut și cele ale UE. Cel mai probabil, au fost arborate acolo cu ocazia Centenarului bătăliei.

Toate astea, în contextul în care știm că tricolorul nu mai are loc pe buletinele cu care ieșim în lume. Ci doar pe cele pe care ni le arătăm între noi. Ce mai urmează? Rescrierea istoriei astfel încât să aflăm că înainte de bătălia de la Călugăreni s-a cântat „Oda Bucuriei”?

Chiar nu mai avem niciun pic de demnitate, de-am ajuns să le redefinim identitatea și morților din morminte?

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

  1. f bună observația autorului. toți fomiștii marxiști care au luat această decizie la Mărășești nu au nimic cu patriotismul,ei este globaliști hahahah. Puneți tineri capabili acolo, dați afară fosilele!

  2. Acesta e rodul mankurtizarii de după 89. In curand va fi numai steagul ue peste tot. Rar mai vezi expus numai steagul nostru, de regula langa tricolor sunt puse steagurile partenerilor strategici așa cum li se zice in aceste timpuri orweliene la ocupanti.

  3. Nu e numai slugărnicie! Sau, mai bine zis, slugărnicia vine din lipsa de interes pentru nuanțele care dau profunzime, în cazul de față, unui popor! Și vreau să semnalez că această lipsă de interes nu e doar un simptom al oamenilor din politică ci a celor ce au o oarece instrucție și o oarece stare materială. Acestora începe a le mirosi urât ceea ce e românesc și țara, în sine, odată ce au ajuns la acel nivel de instrucție sau de bunăstare materială!

  4. Dacă mergeți prin țară, veți vedea că pe multe monumente ale ostașilor români căzuți în cele două războaie mondiale tronează steagul UE. Ar trebui organizată o acțiune civică de înlăturare a lor !

    Mâine, poimâine o să le vedem și pe biserici. Doamne ferește-ne!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...