ACTUALITATELa loc comanda: Ministrul de Interne spune că nu va apărea steagul...

La loc comanda: Ministrul de Interne spune că nu va apărea steagul României pe cartea electronică de identitate și se va marca „genul” posesorului

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că primele cărți electronice de identitate vor fi înmânate titularilor în luna septembrie.

Cu această ocazie, Ministrul a spus că nu se va pune steagul României pe noua carte de identitate electronică, pentru că așa au convenit „toate părțile interesate”.

Conform acestuia, steagul României va apărea doar pe cartea de identitate simplă, cu care nu se poate călători în afara țării.

„Toate părțile interesate au agreat ca pe cartea electronică de identitate simplă să avem steagul, iar pe cartea electronică de identitate ca document de călătorie să avem steagul UE, în centru România şi stema României. Din acest punct de vedere, eu cred că a fost o temă falsă că nu avem steagul, că n-am avut discuții”, a precizat Lucian Bode.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Referitor la discuțiile privitoare la sexul/genul posesorului, Bode a precizat că s-a optat pentru varianta ”gen”. „Am avut aceste discuții din noiembrie 2020 până în martie 2021 și de comun acord am agreat că în traducerea regulamentului european «gender» înseamnă «gen», dar, ca să nu avem absolut nici o discuție pe această temă, am scris în HG că în România prin «gen» se înțelege «masculin» și «feminin» ”, a explicat ministrul de Interne.

Afirmațiile Ministrului vin în contradicție cu ce-a spus chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, Directorul de la Evidența Populației, din cadrul MAI, pe 6 august.

Giulescu afirmase că, în urma protestelor publice, se va aplica steagul României și pe cartea electronică de identitate și „genul” va fi înlocuit cu „sexul” posesorului, așa cum era și până acum.

Reamintim că subiectul noilor cărți de electronice a fost adus în atenția publică de R3media.

Partidul AUR, dar și mai mulți politicieni de la PNL, au cerut modificarea proiectului. De-asemenea, Biserica Ortodoxă Română a criticat inserția „genului” pe noile acte.

Prima reacție a MAI a fost să afirme că nu ar exista loc pe noul format pentru tricolor.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. S-ar putea sa apara si pe buletine steagul galben-albastru al Ucrainei,ca pe masinile politiei.Nu cred ca este o intamplare,afumatul din piata Victoriei s-a dus la Kiev sa se angajeze ca ajuta Ucraina la recuperarea Crimeii adica la razboi cu Rusia.Nu cumva Ucraina a anexat Romania si noi nu stim?Dar cine sa mai vorbeasca in Romania ,zici ca romanilor le-a luat Dumnezeu mintile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...