marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATELa loc comanda: Ministrul de Interne spune că nu va apărea steagul...

La loc comanda: Ministrul de Interne spune că nu va apărea steagul României pe cartea electronică de identitate și se va marca „genul” posesorului

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că primele cărți electronice de identitate vor fi înmânate titularilor în luna septembrie.

Cu această ocazie, Ministrul a spus că nu se va pune steagul României pe noua carte de identitate electronică, pentru că așa au convenit „toate părțile interesate”.

Conform acestuia, steagul României va apărea doar pe cartea de identitate simplă, cu care nu se poate călători în afara țării.

„Toate părțile interesate au agreat ca pe cartea electronică de identitate simplă să avem steagul, iar pe cartea electronică de identitate ca document de călătorie să avem steagul UE, în centru România şi stema României. Din acest punct de vedere, eu cred că a fost o temă falsă că nu avem steagul, că n-am avut discuții”, a precizat Lucian Bode.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Referitor la discuțiile privitoare la sexul/genul posesorului, Bode a precizat că s-a optat pentru varianta ”gen”. „Am avut aceste discuții din noiembrie 2020 până în martie 2021 și de comun acord am agreat că în traducerea regulamentului european «gender» înseamnă «gen», dar, ca să nu avem absolut nici o discuție pe această temă, am scris în HG că în România prin «gen» se înțelege «masculin» și «feminin» ”, a explicat ministrul de Interne.

Afirmațiile Ministrului vin în contradicție cu ce-a spus chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, Directorul de la Evidența Populației, din cadrul MAI, pe 6 august.

Giulescu afirmase că, în urma protestelor publice, se va aplica steagul României și pe cartea electronică de identitate și „genul” va fi înlocuit cu „sexul” posesorului, așa cum era și până acum.

Reamintim că subiectul noilor cărți de electronice a fost adus în atenția publică de R3media.

Partidul AUR, dar și mai mulți politicieni de la PNL, au cerut modificarea proiectului. De-asemenea, Biserica Ortodoxă Română a criticat inserția „genului” pe noile acte.

Prima reacție a MAI a fost să afirme că nu ar exista loc pe noul format pentru tricolor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. S-ar putea sa apara si pe buletine steagul galben-albastru al Ucrainei,ca pe masinile politiei.Nu cred ca este o intamplare,afumatul din piata Victoriei s-a dus la Kiev sa se angajeze ca ajuta Ucraina la recuperarea Crimeii adica la razboi cu Rusia.Nu cumva Ucraina a anexat Romania si noi nu stim?Dar cine sa mai vorbeasca in Romania ,zici ca romanilor le-a luat Dumnezeu mintile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE